Suntem ceea ce gândim și spunem, de aceea este foarte important să ținem cont de lucrurile pe care le avem în minte și pe care le pronunțăm. Se spune că dacă rostești anumite cuvinte inconștient, deseori acestea se reflectă asupra vieții tale. Dacă crezi în acest lucru, ar trebui să afli ce cuvinte îți aduc prosperitate și îți pot schimba cu adevărat viața.

Este vorba despre două cuvinte și acestea nu sunt „mulțumesc” și „te rog”, așa cum am fost învățați de către părinți de mici, dar cuvintele: „suficient” și „sunt demn(ă)”.

Așadar, să îți explicăm de ce cuvântul „suficient”. De ce noi suferim în viață? Mereu sunt nemulțumiți și nu ne ajung anumite lucruri, fie bani, fie dragoste, notorietate, încredere, atenție și altele.

Ce-ar fi dacă îți schimbi felul de a percepe anumite lucruri. Ce ar fi dacă, în loc de faptul că te concentrezi asupra neajunsurilor, să începi să te gândești mai mult ce ceea ce ai sufient în viața ta?

Crezi tu sau nu, dar Universul, Dumnezeu sau viața, (în funcție de credința și concepțiile tale) ne oferă la toți anume ceea ce avem în cap de-a lungul întregii zile.

Încearcă să îți indici: „Sunt înconjurat(ă) de dragoste suficientă”. Ce simți când îți vorbești asta?

Cu siguranță, sentimentul de bucurie începe să crească necontenit. Continuă să spui și „Am suficienți bani! Am suficientă sănătate! Am suficientă fericire! Am suficientă bucurie în viață!”. Te poți juca cu oricare cuvinte așa cum vrei tu: „Am suficient spațiu liber pe drum! (pentru conducătorii auto), am suficientă frumusețe pentru a fi sigur(ă)! Am suficientă energie creatoare!”

Adaugă în acest joc de cuvinte oricare alt lucru care te-ar face împlinit(ă).

Permite-ți să fii un copil și simte că ești într-adevăr înconjurată de lucruri frumoase.
Imediat cum te vei întrista de anumite circumstanțe, adu-ți aminte imediat de cuvântul „suficient”.
Aplică acest cuvânt la situația care te preocupă și pronunță propoziția de câteva ori.

Tu nu merțiți să ai neajunsuri în viață.
Această idee vine din cartea lui Donald Walsh, „Conversații cu Dumnezeu”, care discută ideea de natura iluzorie a lumii noastre și despre a iluzia neajunsului.

Acum să vorbim despre al doilea cuvânt este „demn(ă)”. Dacă suntem lipsiți de ceva, credem că nu avem nevoie de asta sau, mai rău nu suntem demni. Rezultă că, după aceeași metodă trebuie de pronunțat aceste cuvinte: „Eu sunt demn(ă) să iubesc și să fiu iubită. Eu sunt demn(ă) să am bani, să savurez din plăcerile vieții, să conduc o mașină, să am un iubit, să primesc tot ce e frumos de la viață.”

Repetă cuvintele până când veți crede cu adevărat în asta.