A pozat în reviste de peste ocean și ajuns să fie un top model cotat în Statele Unite. O cheamă Xenia Deli și e originară din orașul Tighina. În viața trecută se vedea profesoară, însă o întâmplare fericită i-a schimbat radical traiectoria. Sudentă la Chișinău și chelnerița în SUA, Xenia Deli a transformat visul american în istoria unui top model de succes. Cum și de ce ai ajuns în SUA?
Am plecat în SUA așa cum o fac mulți alți tineri de la noi din țară, prin intermediul programului Work and Travel. Iar odată ajunsă aici, am avut marele noroc de a-l întâlni pe omul care mi-a schimbat viața, devenind soțul meu. Așa că am decis să rămân și să trăiesc aici.

Cine te-a descoperit și cum ai fost remarcată ca model?

Lucram chelneriță când m-a găsit fotograful Gavin O’neill. El mi-a spus pe un ton foarte convingător: „sigur ai să devii model”. Când am auzit aceste cuvinte, am zâmbit și desigur…  nu l-am crezut. Însă se pare că au fost niște cuvinte profetice.

Îți doreai să devii model înainte să vii în SUA?

De fapt, în Moldova vroiam să mă fac profesoară. Învățam la Universitatea de Stat și îmi doream să fiu profesoară, deoarece mereu am avut o legătură mai specială cu copiii. Acum însă, înțeleg că destinul mi-a pregătit cu totul altceva, și anume să fiu model.

Ai pozat pentru revista Playboy. Cum au reacționat rudele tale când au aflat?

Din fericire, au reacționat absolut normal, deoarece fotografiile în care apar nu sunt nude. Însă chiar dacă ar fi ca pe viitor să apar nud, ei ar reacționa la fel, deoarece acesta ar fi decizia mea – iar părinții și oamenii apropiați au încredere în mine și în deciziile mele și mă susțin mereu în toate.

Cât timp îți ia o sesiune foto?

Foarte mult, dar depinde și de dorința clientului și desigur de suma cu care mă plătește. De obicei, o sesiune foto începe la 6-7 dimineața și se termină la 5 seara.

Arăți foarte bine. Cum reușești să te menții în formă?

Îmi place sportul și frecventez regulat sala de sport, uneori fac și înot. În plus, săptămâna trecută m-am înscris la niște cursuri de dans, iar rezultatele nu se lasă așteptate.

Cum îți pare meserie de modelling?

Îmi place tot ce ține de lucrul meu. Unicul lucru care mă deranjează sunt deplasările, în mod special cele care durează mult timp. Însă soțul meu, deși nu este din domeniul modelling-ului, mă susține în toate. Câteodată îmi doresc pur și simplu să stau acasa, lângă el, însă anume el este cel care mă îndeamnă să plec fără nicio urmă de îndoială în altă țară, când am vreo sesiune foto, spunându-mi că mă va aștepta atâta timp cât va fi nevoie.

Vrei să rămâi în Statele Unite, care sunt planurile tale de viitor?
Da, desigur, America a devenit pentru mine a doua casă, iar când plec la unele sesiuni foto în alte țări îmi este dor de America și când vin înapoi, simt că sunt acasă. Aș vrea foarte mult să ajung în topul celor mai bune modele și aș mai vrea să mă fac actriță, dar deja să vedem ce-mi rezervă viitorul.

Distribuie articolul: