Este mămică de mai bine de-o lună și nu concepe acum fericire și împlinire mai mare decât aceasta. Proapăta mămică, interpreta Mariana Mihăilă, a mers cu bebelușul ei la controlul de rutină, iar fotografa Irina Spinei a surprins imagini unice pentru revista noastră. Deasemenea, vedeta a recunoscut prin ce metamorfoză a trecut în ultima jumătate de an și cum i s-au schimbat prioritățile chiar din prima clipă când a aflat că este însărcinată.

Am simțit că s-a schimbat ceva în interiorul meu

S-au schimbat prioritățile, viziunea asupra multor lucruri, devenisem mai prudentă și mai sentimentală încă în perioada sarcinii. Îmi dădeam seama că de mine depinde sănătatea, dezvoltarea si viitorul unui suflețel al cărei inimioare bătea sub inima mea. Acordam o atenție deosebită felului cum mă alimentez. Știam să spun nu produselor gustoase, dar nesănătoase, care mă ademeneau, fiindcă realizam ca în mine se dezvoltă un copilaș. Respectam toate indicațiile medicilor și în mod regulat mergeam la investigații ca să mă asigur că totul decurge bine.

Mariana Mihaila

Așteptam ultrosonografia ca pe Ziua Paștelui

Trebuie să recunosc, mergeam la doctor ca la sărbătoare. Chiar îi spuneam soțului: Nu am răbdăre să merg mai repede sa fac ecografia și să văd ce mai face în burtică copilașul nostru. Țin minte că îmi doream să fie burta transparentă ca să urmăresc în orice clipă ce face EL. Și creștea inima în mine de bucurie când medicul ecografist Sergiu Puiu îmi spunea că fătul se dezvoltă bine și că totul decurge normal.

E o binecuvântare!

După ce am născut responsabilitățile au crescut, toată atenția și grija erau direcționate către acest omuleț micuț și inofensiv. Nu realizam că am devenit mamă, nu îmi venea să cred că este chiar copilul meu… Cu adevărat venirea pe lume a unui copil e cea mai mare minune a lui Dumnezeu! Doar devenind mamă ajungi să înțelegi cu adevărat cât de mult s-au sacrificat pentru noi mămicile noastre, fiindcă nu este atât de simplu cum pare la prima vedere să duci o sarcină, nu este atât ușor nici procesul nașterii, precum și grija părintească de care are nevoie cel micuț. Astfel a fi mamă este o misiune extrem de importantă și o responsabilitate deosebit de mare. Într-un cuvânt mamele sunt de neprețuit!

Mariana Mihaila

Nu am timp să mă plictisesc, dar nici să mă odihnesc

Acum privesc mamele cu o admirație imensă pentru că a fi mamă nu este nici pe departe ușor, dar e deosebit de frumos și nobil. O mamă știe să se pună pe planul 2 și să ofere copilașului său tot ce mai bun. În această perioadă somnul devine un lux și toată atenția este concentrată către îngerașul tău. Maternitatea în esență este o lume fascinantă, cu atâtea subtilități pe care le descoperi zi de zi. În fiecare zi înveți ceva nou: cum e corect să alăptezi, cum să-l ajuți pe cel mic când are colici, să știi să-l înțelegi de ce plânge și ce anume îl deranjează…

Nu-mi puteam explica de ce plâng în hohote

Sentimentele care mă leagă de băiețelul meu sunt unice și atât de greu să le descriu prin cuvinte. Îmi amintesc ziua când l-am adus acasă și l-am văzut în camera noastră, m-a cuprins un val de emoții puternic și am început să plâng. Era un sentiment nedeslușit în sufletul meu și nu puteam explica de ce plâng în hohote. Era un amestec de dragoste însoțit de emoții intense și fericire… Alături de EL am descoperit un sentiment nou de iubire, o profundă afecțiune, misiunea de al proteja și de-ai arăta drumul corect în viață, de a-i veghea pașii copilăriei și dorința de al face fericit.

Mariana Mihaila

Nu îl voi forța niciodată să cânte

Sigur că mi-aș dori să fie un băiat talentat, cu multe aptitudini, dar nu se știe dacă va fi talentat anume în muzică. Un lucru e cert: nu voi încerca niciodată să-mi forțez copilul să cânte, să picteze sau să danseze, dacă voi simți că el nu este pentru asta. Dacă voi vedea că este timid, că nu se simte confortabil fiind în centrul atenției nu voi insista. Un om de artă trebuie să se nască cu această vocație cred eu și apoi părintele să depună tot efortul ca să-i valorifice talentul și să îl ajute să se realizeze. La 2-3 anișori cred că ne va fi clar. Sincer, sunt și eu curioasă să aflu dacă îmi va urma calea…

Alăptarea creează o conexiune puternică între mamă și copil

Am ales să alăptez fiindcă am citit multe articole despre alăptare și despre beneficiile sale. Chiar și acum nu încetez să caut articole la acest subiect, mai ales la alimentele care le pot consuma ca să reduc apariția colicilor. E complicat să respecți un regim alimentar destul de strict însă pentru binele copilului tău reușești să reziști ispitei și să te abții de la multe bucate care te ademenesc. Sare inima din piept de bucurie atunci când îți vezi bebelușul cum gângurește de plăcere la sân sau când reușești să-l calmezi, ținându-l la pieptul tău. Se leagă o conexiune puternică, o legătură divină între tine și copilaș.

Mariana Mihaila

Mă rog lui Dumneze să fiu o mamă bună

E cu adevărat magnific ceea ce trăiesc acum… Am un mare noroc de soțul meu care mă ajută foarte mult și se implică cu dăruire. Fiindcă deja am început să-mi onorez obligațiunile și merg la evenimente sau filmări – el rămâne cu bebelușul acasă și se descurcă de minune. E foarte important să ai pe cineva alături care să te susțină, să te ajute și să te înțeleagă. În concluzie: acum mă simt o femeie realizată și împlinită sufletește. Apreciez tot ce mi-a oferit Dumnezeu și mă simt cu adevărat norocoasă.

Foto: Irina Spinei Photography