Reprezentanta Moldovei la Miss Exclusive Of The World, Aliona Chitoroagă, se află deja în Turcia, acolo unde concurează peste 40 de fete reprezentante a diferitor țări. Moldoveanca ne-a oferit mai multe detalii despre concurs și modeling special pentru revista online PentruEa.md.

Ești de câteva zile în Turcia, care e atmosfera acolo?
Din momentul în care am ajuns în Izmir, organizatorii au dat dovadă de o atitudine foarte plăcută și pozitivă, acest profesionalism fiind ceva perfect normal în cazul competițiilor internaționale de frumusețe. Atmosfera este una plăcuta și prietenoasă între toate participantele din concurs.

Știi deja căror probe veți fi supuse?
Punctarea noastră începe din momentul în care suntem întâlnite la aeroport, comportamentul și conduita noastră fiind permanent urmărită de către organizatori pe întreg parcursul zilelor de cantonament. Din acest motiv, educația și caracterul candidatelor într-o competiție internațională de frumușețe sunt aspecte la fel de importante ca și prezența scenică din marea finală. La jurizarea din seara finalei se va ține cont de atitudinea noastră, comportamentul nostru, dar și de cât de sociabile suntem, cât de ordonate și organizate, cât și de receptivitatea noastră pe parcursul cantonamentului. Ca în orice competiție internațională de frumusete, pe scenă vor fi clasicele 4 probe: proba de prezentare a costumelor de baie, a ținutelor de zi, a costumelor populare și a rochiilor de seară.

Ai emoții?
Momentan încă nu am emoții, sunt cât se poate de pozitivă și optimistă. Desigur că în seara finalei emoțiile își vor face apariția. În ciuda faptului că am experiență în ce privește competițiile de frumusețe, fiecare competiție este o experiență nouă. Concurentele sunt diferite și orice manifestare pe o scenă publică atrage după sine inevitabil emoțiile.

Vei purta ținutele unor designeri renumiți sau din Republica Moldova?
La proba rochiilor de seară, voi purta cea mai scumpă și dragă rochie pentru mine și asta pentru că este creația mea în totalitate.

Cine sunt oamenii care te susțin acolo? 
Mă susține familia, toți prietenii mei și managerul meu, de la distanta însă, deoarece ei nu sunt aici cu mine. Cea mai apropiată persoană de aici a devenit colega mea de cameră Daniela Leanca, care este manageriată de aceeași agenție ca și mine. Ea este tot din Republica Moldova, dar va reprezenta România în concurs, având și a doua cetățenie, cea română.

Ce îți dorești să obții de la acest concurs?
O experiență plăcută, prieteni noi din fiecare coltișor al lumii și desigur premiul cel mare mare.

Dacă câștigi, cât de important este acest câștig pentru cariera ta în modeling?
Câștigarea acestei competiții dar și simpla participare vor adăuga un plus de experiență celei deja existente fără indoială, deoarece în viață mai important decât atingerea unui obiectiv este felul în care parcurgi drumul până la acel obiectiv.

Ai văzut participantele, pe care loc crezi că te vei plasa?
Toate candidatele sunt aproximativ la același nivel valoric iar faptul că sunt și eu printre ele nu-mi permite să fiu imparțială și să pot face un clasament obiectiv. Insă promit să dau tot ce e mai bun din mine pentru a ne reprezenta țara cu onoare și de aceastădată ca și în 2010.

Se observă concurența între fetele participante?
Deoarece suntem în concurs este și firesc să fie concurență, însă o concurență constructivă și prietenoasă. În concurs sunt 40 de fete. Desigur că m-am împrietenit cu toate fetele, cele mai apropiate fiind reprezentantele României și Ungariei care sunt manageriate de aceeași agenție ca și mine, reprezentantele Cehiei și Azerbaijanului.

Concursul e început din clipa în care am ajuns aici, toată perioada de pregătire și cantonament este un concurs.

Care e orarul vostru?
In ce priveste orarul, în fiecare dimineață ne este oferit programul pe ziua respectivă, acesta incluzând repetiții intensive, vizite, interviuri și reportaje pentru presa locală. Show-ul final va fi în seara de 7 iulie 2012.

Ce planuri ai legate de modeling?
Tind permanent să ajung să fiu un nume în lumea modelingului, să am cât mai multe reușite în acest domeniu și datorită faptului că beneficiez de un management profesionist în acest domeniu din partea agențiilor ExclusivEvent si President Models pot spune că sunt extrem de mulțumită de evoluția mea din ultimii ani, dar și de viitorul care mi se prefigurează. Așadar sfătuiesc orice moldoveancă care dorește să-mi urmeze exemplul și să se remarce în această lume frumoasă a modelingului să mă contacteze și o voi ajuta cu dragă inimă să-și împlinească visul. 

În poză este Aliona alături de reprezentanta României, o altă moldoveancă

 

 

Distribuie articolul: