A făcut parte din primele soliste ale trupei “Millenium” în anul 1997, apoi a încercat să-şi continuie o carieră solo participând la diverse concursuri naţionale şi internaţionale. Din anul 2006, de când  şi-a găsit jumătatea  şi s-a stabilit cu traiul în Franţa, nu a mai apărut pe scenă. Iată cum îşi motivează dispariţia din toată această perioadă interpreta Victoria Mahu într-un interviu exclusiv Pentru EA.
Victoria, de când te-ai stabilit cu traiul în Franța, ai dispărut din vizorul publicului și a mass-mediei din RM. Ce ai făcut în toată această perioadă?

Am decis să acord mai multă atenție familiei mele, însă de muzică nu m-am lăsat. Muzica a fost întodeauna foarte importantă pentru mine. Timp de șase ani am dirijat corul Universitatii de la Besançon, am participat la festivalul Magic Mirror (world music) și la „Herae en Zic”, alt festival de muzică. Adică nu am avut impresia că m-am oprit să cânt. Paralel cu asta am urmat și studii în domeniul arhitecturii și am obținut dimploma de stat “Dessinateur btp”, iar acum sunt designer în arhitectură, însă muzica n-o las, adică nu mă lasă ea pe mine.

Pe 1 octombrie vei susține un concert în Franța la un festival Internațional de Teatru Universitar. Cum ai izbutit să evoluezi pe scena de acolo?

Eu am mai fost invitată să cânt pentru această asociație și m-am bucurat mult că am avut ocazia să cunosc mulți prieteni care vorbesc aceeași limbă ca și mine. La ora 19 00 se va desfășura spectacolul, iar după finisarea lui toată lumea va fi invitată la o seară de suflet, unde voi fi acompaniată de mai mulți muzicieni francezi. Timp de oră o să interpretez compozițiile mele, dar și melodii populare precum „Hai Dunărea mea”, „Marie-Marie”, „Bade Pălărie Nouă”, toate rearanjate într-un stil folk.

Nu ai încercat să bați pe ușile caselor de discuri ca să te afirmi în showbizzul francez?

Mi-aș dori să pot cânta și să pot duce cântecele mele mai departe, însă nu caut nici producător, nici casă de discuri. Prefer independența, nu țin neapărat să-mi vând sufletul. În plus, astăzi datorită tehnologiilor informaționale și a internetului e posibil să-ți faci PR.

Şi de scena de acasă, de admiratorii tăi nu-ţi este dor?

Mi-i dor. Acum pregătesc nişte melodii noi şi am să revin în curând.

 

Îţi aminteşti de prima generaţie din trupa “Millenium”?

Distribuie articolul: