Germania este renumită prin tradițiile și sărbătorile sale unice. Zilele trecute, vestul țării a găzduit una dintre cele mai fascinante sărbatori: Carnavalul! Această perioada mai este numită și “cel de-al cincilea anotimp” datorită coloritului pe care îl au orașele în tot acest timp. Carnavalul este sărbătorit în orașele: Koln, Dusseldorf și Mainz, dar și alte câteva localități din sudul Germaniei. Carnavalul numit “Karneval” în Nordreihn Westfalia și “Fastnach” în sud, își are originile încă în sec.al XIII-lea. Acesta începe în fiecare an la 11.11, la ora 11.11 și se termină în ziua numită Aschermittwoch, care în anul acesta este a picat în ziua de 12.02, ne-a mărturisit Cătălina Galupa, studentă basarabeancă, aflată al Dusseldorf.

 


 

   

Imediat după această sărbătoare începe postul pentru catolici. Carnavalul este perioada când ai posibilitatea să fii cât mai haios. Astfel, în prima zi de joi a lunii februarie se dă startul Carnavalului de pe străzi. Timp deşase zile poți admira costume caraghioase, caricaturi cu tentă politică, măști înfricoșătoare, purtate atât de cei mici, cât și de maturi, povestește Cătălina Galupa.

 

 

 

 

”În Dusseldorf, am asistat la una din cele mai importante zile ale acestei sărbători: Rosenmontag. Străzile au fost “invadate” de aproximativ 100 de autoturisme decorate tematic și mii de participanți la carnaval. Te captivează imediat prin atmosfera incendiară, muzică și bună dispoziție. Mașinile care trec pe străzi împart mulțimii dulciuri, însă doar la salutul specific: Helau!”, a mărturisit Cătălina.


Cătălina Galupa 
   

fotografii realizate de CĂTĂLINA GALUPA 

 

Distribuie articolul: