2017 a venit ca aerul proaspăt al dimineții în viața Danielei Burlac. Frumoasa jurnalistă și-a schimbat locuința, locul de muncă și întreaga strategie a vieții. Într-o seară de vineri, i-am pășit pragul casei. Am găsit-o purtând cămașa tatălui său și o puternică licărire în ochi. „Cetatea” nouă a vedetei e îmbrăcată în alb și bucură ochii cu o mulțime de cărți, o bucătărie luminoasă și o garderobă imensă. Locul perfect pentru o femeie care se reinventează! Ne-a dezvăluit cum se simte după 7 ani de TV, în sânul cărei familii va munci de acum încolo și ce planuri de ordin personal încolțesc acum în inima sa!

Daniela, lasă-mă să încep acest interviu prin a preciza un detaliu important pentru public. „Jenunchi” sau „Burlac”: cum e corect ca publicul să abordeze identitatea ta după încheierea activității tale din cadrul Jurnal TV?

Azi la întrebări răspunde Daniela Burlac, Daniela Jenunchi a rămas pe ecranele Jurnal TV și în acte, care în prezent mai puțin contează. Am fost de la începuturi Jenunchi, la TV, și așa și am încheiat cariera de prezentatoare. Acest nume aparținea trustului.

Mă bucur că revin la identitatea mea de suflet – Daniela Burlac. Sper să nu fiu și pe viață cu statutul de „burlac”, deoarece orice femeie visează sa aibă un partener de viață care să îi fie soț, prieten și partener în toate circumstanțele și să îi schimbe numele primit de la tată.

Te felicit pentru noul „cuib” în care urmează să-ți construiești la propriu o nouă viață. Ce înseamnă pentru tine „acasă”? Cui datorezi acest interior superb și fiecare centimetru bine organizat acum în el?

„Acasă” înseamnă refugiu, liniște, echilibru, fericire fără motiv. Înseamnă siguranță! Sunt o norocoasă că i-am întâlnit pe extraordinarii arhitecți și designeri de la compania Makani.md. De fapt, ei sunt foști colegi de liceu, alături de care am învățat fizica și matematica timp de 4 ani, iar peste mai bine de un deceniu îi descopăr într-o altă activitate; sunt mândră de faptul că au devenit niște experți în proiectare de case frumoase și confortabile.

Chiar nu am nici un regret pentru investiția făcută în serviciile lor.  Și dacă aș începe din nou o reparație de la zero, tot pe ei i-aș alege.

daniela burlac 2

Recent, ai parcurs o tranziție importantă. Cum te simți după retragerea de pe micile ecrane? Ce lecție importantă ți-au furnizat toți acești ani de muncă realizată cu dedicație la TV? Tind să cred că bucătăria nu e deloc o coincidență în viața ta!

Încă nu pot accepta ca nu mai există Veranda și Jurnalul Sportiv, că nu există familia de acolo, că nu există vocile din urechea dreaptă (care s-a îmbolnăvit și aud doar 60% cu ea, dar ăsta e riscul meseriei), totul pare un vis dar care s-a adeverit.

Știu un lucru: Planurile Celui de Sus sunt mai bune decât ale noastre și tot ce se întâmplă sunt cărările destinului. 7 ani de TV e mult și e suficient pentru a încerca altceva, nou, creativ, cu responsabilități și planuri ambițioase de împlinit.

Am învățat atât de multe la Jurnal TV, mă simt mai curajoasă ca niciodată și nimic nu mă poate speria. Am învățat ce înseamnă disciplină, regim, sacrificiu, răbdare, dăruire, devotament față de lucrul pe care îl faci, lucru într-o echipă numeroasă.

Mulțumesc pentru asta, Jurnal TV. Și da, am înțeles că sunt pasionată de bucătărie, de tehnologiile gastronomice, de bucătăria gourmet, de plăcerile culinare și de aici pornește marea mea aventura într-o lume neexplorată de mine până acum.

daniela burlac 9

Întrebarea care urmează e… Unde va munci Daniela Burlac din 6 februarie? Ce urmează să faci la noul job? Va fi posibil să-ți legi noua activitate de apariții pe sticlă, măcar pe online? 

Sunt încântată că de azi fac parte din frumoasa familie a restaurantului Mi Piace!

Recunosc: nu am fost capabilă să mă despart de geniul bucătăriei Verandei  Ion Crihan. Aici activează, în tandem cu el, și faimosul bucătar Alex Comerzan. Acest duet nu are concurență printre bucătarii din Republica Moldova. Sunt extraordinari și asta se datorează celor 12 ani de școală și experiență în Europa: Italia – unde au învățat ce înseamnă bucătăria gourmet; Franța – unde au gătit în restaurante prestigioase pentru vedete internaționale; Germania – unde au deprins alte tehnici în bucătărie și lista poate continua.

Sunt membrul familiei MiPiace, care va răspunde de tot segmetul marketing și PR. Asta ar însemna că sunt cea care gândește evenimentele ce se vor petrece aici, promovarea localului. Vreau să avem săli pline de oaspeți fideli și dragi, vreau ca toți cei care vin aici să înțeleagă că în Moldova se gătește la fel de bine ca în afara țării.

Și da, mă gândesc să filmăm, o dată pe săptămână, cum gătim o rețetă mai deosebită și să dăm secrete din casă, pentru toate gospodinele. Asta se va întâmpla un pic mai târziu.

daniela burlac 1

Aflăm, așadar, că îl vei avea alături pe Ion Crihan – colegul tău talentat din bucătăria Verandei. Hai să facem o precizare pentru publicul răutăcios, care aborda incorect relația voastră de prietenie.

Eu ador acest omuleț și zilnic îi spun că îl iubesc, dar asta nu înseamnă că suntem un cuplu. Este un bărbat extraordinar, cu multe trăsături frumoase de caracter, îl respect enorm și îl apreciez dar suntem prieteni și atât. Apropo, știu că este într-o relație acum și sunt fericită pentru el, știu că va fi bine.

daniela burlac 4

Te găsesc în cămașa tatălui tău – un „ritual” extrem de frumos, aș zice! În general, cine sunt oamenii care te pot vedea în ea? Mă refer la persoanele în care ai maximă încredere și le împarți mereu sinceritatea ta…

Doar cei care îmi pășesc pragul. Și sunt foarte selectă la prieteni și oameni în care pot avea încredere. Totuși în cămașa tatălui meu, care e extrem de comodă, m-ați surprins doar voi fetelor, care ați venit la o oră mult prea târzie pentru ședința foto. 🙂

daniela burlac 6

Cum e Daniela Burlac acasă, între pereții albi ai apartamentului pe care l-a muncit din bani munciți de ani? Ce faci atunci când rămâi numai tu și cu tine?

Încerc să aud Danielele din mine. Daniela care e fixată pe carieră, care nu adoarme până nu gândește vreun text, vreo mișcare pentru a aduce starea de bine noii familii; o ascult pe Daniela-copila care vrea ciocolate la o bucată de noapte și bate din picioare în capul meu că nu-i dau (în casa mea nu există nimic dulce, cu excepția mieii; Daniela cea trecută de 30, care își amintește vorbele părinților, de unde e soțul și când vin nepoții, dar asta mai puțin mă îngrijorează, omnia tempus habent (ador expresia, este a unui prieten); Daniela care urăște să doarmă: cu asta mă cert cel mai des, dorm foarte puțin… poate pentru că sunt prea multe voci în cap. Diminețile, în schimb, sunt magice. Răsună muzica lui Noora Noor, cu piesa „Forget what i said”, miros de cafea și dansuri în cămașa tatălui. Magie!

daniela burlac 3

11 mii de fani pe Instagram înseamnă mult. Cum percepi popularitatea ta în această rețea? Care e arma ta împotriva criticilor, invențiilor și preconcepțiilor greșite? Ești ofensivă, defesivă sau preferi ca timpul să pună adevărul la locul său de cinste?

Mulțumesc fiecărui om care manifestă interes față de activitatea mea pe Instagram, care e atât de diferită… umor negru, idei filozofice și uneori aberații de la piticii mei din cap.

Sunt o norocoasă, încă nu am comentarii negative și pline de răutate pe contul meu, ba din contra: întrebări la care eu cu mare drag răspund, când dispun de timp.

Popularitatea e rezultatul muncii mele de la Jurnal TV, sunt pe Instagram exact cum eram pe sticlă…vie, energică și adevărată.

daniela burlac 8

Ce carte citești acum? De ce crezi că te-a „prins” anume la această vârstă?

Citesc cartea pe care mulți au citit-o în clasa a noua. „Faust”, de Goethe. Când i-am zis mamei despre ce citesc, ea a zâmbit larg și mi-a sugerat să citesc despre Putin, despre Trump și alții. I-am răspuns că termin cu asta și poate…

E o carte ciudată, care te face și mai zăpăcit pe planeta asta. Mai am să citesc jumătate… văd cum e la final.

daniela burlac 5

Ce vrea inima ta de la 2017? Revii la blond, îți dorești mai multă savoare, mai multe călătorii? Spre ce meridiane tinzi la nivel personal și profesional?

Pe plan personal și în materie de dragoste, aștept 2018. Anul ăsta e anul unei noi cariere: o altă activitate alături de profesioniști; e anul când mai învăț ceva, când voi descoperi noi orizonturi, oameni frumoși, mirese fericite, absolvenți bucuroși, părinți cu pici și tot ce urmează să văd la Mi Piace!

Îți mulțumim că ne-ai permis să pătrundem în noul tău Univers. Fie ca planetele să se alinieze pentru tine!

Foto:  Dana Tcaciuc