După declarațiile de aseară, imediat după încheierea show-ului Eurovision la Moldova 1, Boris Covali a fost acuzat de foarte mulți internauți că artistul i-ar fi numit ‘Fasciști’. Contactat astăzi de revista noastră, Covali face lumină și precizează concret la cine s-a referit când a spus asta.

“Aseara m-am pronunțat referitor la rezultatele Eurovision și am zis că ar fi anumite persoane fasciști. I-a nemulțumit pe mulți, așa că vreau să explic exact ceea ce am vrut să spun. Nu m-am referit la toți vorbitorii de limba română, erau oameni concreți la care m-am referit, spre exemplu Vitalie Lisnic, pe care eu chiar îl consider fascist. Concret pe el l-am vizat și încă câțiva care îi apără poziția lui, care m-au judecat pe mine, dar și pe Cristina Scarlat pentru că am evoluat pe 9 mai în uniforme sovietice”, a ținut să precizeze Boris.

 Boris Covali si echipa sa.

„Cei care înțeleg și știu ceva istorie, nu trebuie să judece buneii noștri, veteranii de război, care au rămas foarte puțini și pentru care noi am făcut acest gest – am evoluat astfel ca să le aducem aminte de ceea ce au făcut, de frații și surorile pe care ei i-au pierdut. Dacă nu noi, atunci cine?! Să nu vrei să vezi pe cineva din cauza asta chiar nu are rost. Nu contează, m-am referit exact la acești oameni. Noi nu avem dreptul să judecăm doi mari tirani, precum au fost Stalin și Hitler. Dacă am îmbrăcat o uniformă sovietică nu înseamnă că suntem ca ei. Asta chiar e nedrept”, a replicat artistul.

Interpretul credea că nu a fost susținut sau că a fost criticat pentru că este vorbitor de rusă. Astăzi, artistul face lumină și asupra acestui subiect: „Eu nu pot vorbi foarte bine și cursiv românește, așa că aleg de cele mai multe ori să mă exprim în rusă. Însă respect foarte mult acest popor, de care aparțin și eu, nu mă scuz că sunt vorbitor de rusă, îmi cer scuze dacă cineva nu m-a înțeles corect, sau nu a vrut să mă înțeleagă. Pur și simplu nu am un vocabular atât de vast ca să mă pot bine exprima în română”, a mai spus Boris Covali pentru revista PentruEA.md.

Precizăm că în vara anului 2012, Boris Covali a lansat prima sa piesă în limba română, intitulată ‘Fata care nu mă lasă’.

Distribuie articolul: