Dimineața este cea mai frumoasă perioadă a zilei. E timpul când te trezești cu noi puteri și poți lua totul de la început. Pentru ca ziua ta să fie reușită, începe-o cu un mic dejun sănătos. Starea ta de-a lungul zilei depinde de ceea ce mânânci dimineața. Există însă unele alimente care nu sunt potrivite pentru masa de dimineață. 

Cu toții obișnuim să mâncăm diferite produse de dimineața, fără să ne dăm seama ce acțiune are asupra organismului. Prima masă este cea mai importantă pentru că ai stomacul gol. De aceea trebuie să ne asigurăm că  alimentele consumate la micul dejun nu dăunează sănătății. Multe dintre produsele pe care le mâncăm dimineața pe stomacul gol, ar trebui excluse! Iată lista acestora:

1. Citricele
Citricele au o proprietate de a provoca alergii. Chiar dacă nu ești predispus(ă) la reacții alergice, fructele citrice consumate la micul dejun pot provoca pete roșii pe piele. De dimineața nu se recomandă să consumul de citrice pentru a nu derecla ficatul  și stomacul, mai ales dacă suferi de gastrită.  Înainte să mănânci fructe citrice fă-ți un terci din cereale.
Still life with citrus fruit


2. Banane

Bananele au un conținut ridicat de magneziu, care îmbunătățește bătăile inima. Asta nu înseamnă că ar trebui să le consumi de dimineața. O banană mâncată pe stomacul gol poate perturba echilibrul de potasiu și magneziu, astfel că întreaga zi nu te mira dacă vei simți slăbiciuni.

2 (1)

3. Legumele crude 
Legumele crude la micul dejun îți aduc nu numai o gastrită, ci și ulcer. Asta din cauza acizilor, care sunt prezenți în legume proaspete și care irită peretele stomacului.

3 (1)

4. Iaurtul
Iaurtul mâncat de dimineața nu dăuneaz  a atât de mult cum fructele citrice spre exemplu, dar ar fi bine totuși să îl eviți pentru că organismul nu are nevoie de bacterii de dimineața, mai bine ia un iaurt în timpu zilei sau seara.

4

5. Băuturile reci
Băuturile reci au o acțiune negativă asupra digestiei, de aceea nu este recomandat să fie consumate împreună cu mâncarea. Dacă bei ceva rece dimineață, stomacul tău nu va fi fericit – procesul de digestie se va încetini pentru restul zilei.

5

6. Dulciurile
Probabil oamenii care suferă de diabet, în trecut obișnuiau să ia micul dejun cu dulciuri.  Pancreasul nu poate produce suficientă insulină de dimineața, așa că e grav dacă iei dulciuri la micul dejun.

6

7. Cafea
Cine nu obișnuiește să-și ia cafeaua pe stomacul gol? Cu toții o facem, fără să știm cât de dăunător este pentru organism. Cafea irita mucoasele și stomacul, astfel încât poate apărea gastrită. Ficatul  și pancreasul sunt, de asemenea, afectate dacă bei cafea pe stomacul gol. Concluzie? Bea cafea, dar numai după ce un mic dejun consistent.

7