După cum abstinența este dăunătoare organismului, cercetătorii au stabilit că și excesul de activitate sexuală poate avea consecințe, uneori chiar letal.

Recent a fost semnalat cazul unui bărbat bogat din Orientul Mijlociu, care și-a propus să aibă relații consecutive cu fiecare din cele șase soții ale sale. N-a rezistat decât la patru, iar la a cincea i s-a oprit respirația chiar în timpul plăcerii. Făcuse un atac de cord, informează Factroom.

Asemenea recorduri nu sunt permise, prezintă riscuri şi au consecințe.

Cu un timp în urmă, agenția pentru statistica din Torino, Italia, a făcut inventarul unor asemenea evenimente, constatând că, la bărbați, decesul în timpul actului sexual intervine de douăzeci de ori mai frecvent decât la femei, iar în întreaga Italie 75% din cazurile deceselor pe fond sexual se produc în cadrul escapadelor și numai 25% în familie.

 

Experții au constatat că sunt foarte rare situațiile când infarctul, intervenit în timpul actului sexual, mai este stăpânit. De obicei pacientul, dacă nu este cuprins de dureri atroce, se stăpânește să reziste în continuarea actului sexual, pe care nu-l abandonează ușor.

 

Mai ciudat este faptul că, în conformitate cu datele furnizate de aceeași agenție, în anul 2011, 20% dintre bărbații care au suferit un infarct în timpul actului sexual s-au situat la vârste cuprinse între 29 și 31 de ani. Este puțin probabil că, la această vârstă, ei sufereau de inimă. Atunci ce s-a intmaplat?

 

Evident, nu s-a întâmplat nimic altceva, decât faptul că încordarea cu care partenerul a acționat în timpul partidei de sex, depășea capacitatea organismului de a suportă efortul, iar el, deși simțea o stare de inconfort, nu vroia în ruptul capului să lase totul baltă, ca să treacă brusc la odihnă.

 

Sursa: ziare.com

 

Distribuie articolul: