Nu există eveniment monden în Chișinău, unde să nu fie prezentă măcar o creaţie semnată Evgheni Hudorojcov. Se numără printre preferaţii vedetelor din ţară şi este cel mai activ în rândul tinerilor designeri, la capitolul prezentări în afară, notează KLumea. Acum tânărul designer vrea să ajungă la Oxford grație concursului MÂNDRIA – principala competiție de la Festivalul IA Mania.

Evgheni Hudorojcov este un tânăr designer vestimentar din republica Moldova, afirmat deja la nivel național , dar și înternațional. La doar 24 de ani, Evgheni a reușit să cucerească împătimitele de modă și să deschidă un showroom chiar în inima Chișinăului. Tânărul creator este gata pentru orice provocare: el vrea să creeze frumosul și să facă viața tuturor mai frumoasă! La 13 ani știa deja care va fi denumirea brandului său, pentru că a desenat modele și a croit chiar din copilărie, îndemnat fiind de mama sa, Natalia Hudorojcova.  

 Ciocârlia

Evgheni spune că nu există somn fără vise, iar țelul său cel mare este să-și realizeze visele sale și pe cele ale apropiaților. A cucerit moldovencele, a cucerit Europa, a trecut și oceanul în SUA, nu-i rămâne decât ca prin fiecare colecție, să se întreacă pe sine și să aducă noi abordări și tendințe în moda mondială.

 

“Colecţia pentru MÂNDRIA are motto-ul MOLDOVANS CAN DO IT BETTER (Moldovenii pot mai mult). Este Monologul unui Moldovean, dacă vreţi. După ce am participat la show-urile din State, am înţeles cât de important este să fiu Mândru de Ţara Mea. Totuşi noi avem putere şi putem să ne exprimăm”, spune Evgheni.

 Hudorojcov

EHO a mai cochetat cu ornamentele tradiţionale în ultima sa colecţie “Ciocârlia”. La MÂNDRIA inspirația etno va fi mult mai prezentă, dar interpretată pe gustul designerului. Evgheni promite o combinaţie între Ia tradiţională şi liniile moderne. Va utiliza in, piele, mătase, culori pure, dar şi agresive în acelaşi timp, notează sursa citată.

Evgheni Hudorojcov

Amintim că premiul pentru căștigătorul concursului MÂNDRIA este participarea în luna noiembrie, 2014 la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie. În competiție au intrat 13 designeri, majoritatea fiind studenți la instituțiile de profil din Moldova. Organizatorul își va asuma toate costurile de participare la eveniment, cheltuielile de transport, viză, cazare și hrană pentru designerul căștigător.