Am discutat cu încă un participant al Proiectului de Accelerare în Fashion lansat de ZIPhouse cu susținerea USAID și a Guvernului Suediei - Evgheni Hudorojcov, cel care a lansat acum câțiva ani brandul EHO, iar mai apoi EHO ready to wear. Evgheni ne-a povestit despre domeniile în care a reușit să se dezvolte grație proiectului de accelerare și care sunt planurile pentru finalul anului 2017 și deja 2018 în ceea ce privește ambele linii pe care le dezvoltă EHO.

În ultimii ani, au apărut mai multe start-up-uri de fashion care au un mare potențial și care ar putea contribui la dezvoltarea industriei de fashion. Programul de Accelerare este de ajutor tinerilor designeri pentru a acumula cunoștințele necesare pentru a construi un business de succes. Antreprenorii din industria fashion au fost îndrumați de un grup de mentori și experți locali și internaționali.  Timp de 6 luni au fost accelerate 6 startup-ri, orientând modelul de business al acestora spre export

„Mereu este loc de mai bine. Știam care sunt minusurile mele, care trebuie corectate, mai am de lucru însă merge bine. Lucrăm în echipă, mă ajută sora mea pe partea de PR, mă ajută mult mama mea pe partea de creare și organizare, însă schimbări și o evoluție în urma Fashion Acceleration Program s-a văzut pentru întreaga echipă.

Scopul meu era cum să intru corect pe piața internațională și cum să îmi îmbunătățesc imaginea de brand. Am dezvoltat detaliile ce țin de producție, de structurarea producției.

eho

Am lucrat cu mentorii în primul rând la structurarea echipei și cred că aceasta m-a ajutat mult să organizez echipa. Am avut parte de consultanță pe branding și vizuale, am schimbat nițel logo-ul, conceptele vizuale le modificăm, îmbunătățim substanțial imaginea.

Rămânem pe cele două linii. EHO ready to wear este fiica brandului EHO (acesta fiind poziționat în haine de seară), ierarhric vorbind. Păstrăm pentru ambele branduri unicitate și exclusivitate, chiar dacă mass-marketul cere variații de mărimi. Noi mai mult de o serie de mărimi nu creăm și mai mult o un fel de stofă per sezon nu folosim. L-am folosit aici, gata dăm deoparte și mergem pe altceva.

Fashion Acceleration program

Vom lucra la dezvoltarea ambelor linii, și cea de seară, și ready to wear. Cu ambele vom ieși pe piața internațională, deoarece pe o piață prinde un fel de produs, pe o altă piață alt fel de produs. Pe finalul anului 2017 EHO ajunge deja în Italia și în Irlanda. Pentru 2018 sunt tratative cu mai multe locații, însă până nu batem palma și livrăm marfa nu anunțăm.

Pentru noi sunt importante ambele piețe, însă cea internațională este cu potențial mult mai mare. Vrem ca imaginea noastră să fie la nivel înalt, oriunde am fi. A fost dificil lucrul cu mentorii pe alocuri, deoarece uneori am fost nevoiți să ne schimbăm chiar gândirea, concepțiile. Am aterizat cu picioarele pe pământ, gândesc mai mult tehnic și tehnologic – lucru foarte important pentru dezvoltarea lucrului. Am mărit echipa cu 4 persoane, am lucrat la marketing, la PR și mă bucur că reușesc să împart ceea ce am cu lumea.”

Amintim că „ZIPhouse” reprezintă un centru inovațional specializat în design și tehnologii în industria ușoară, conceput să ofere studenților, tinerilor designeri și specialiștilor din ramură un mediu creativ, resurse tehnice avansate și asistentă instructivă de performantă, în consonantă cu cele mai bune practici internaționale. Este un centru public și vă așteaptă cu ușile deschise!