Pentru a treia ediţie a programului au fost selectate 25 de tinere cu nevoi speciale şi din familii social-vulnerabile, reprezentante ale comunităţii LGBT, fete a căror părinți sunt plecați peste hotare. Dintre ele, 17 vin din localităţi rurale.

Pe parcursul programului DARE2Change participantele vor fi ghidate de 21 de mentore – femei puternice şi modele de viaţă cu domenii de activitate diferite şi un bagaj enorm de experienţe sociale, culturale şi civice. În acest an programul a depăşit hotarele Moldovei şi aduce ca mentori femei ce activează în New York, Praga, Bucureşti şi alte oraşe din România şi Moldova.

Evenimentul este o oportunitate pentru mentee şi mentore de a se cunoaşte, de a seta obiectivele de dezvoltare şi de a socializa. În premieră, 46 de femei tinere, care vin din diverse grupuri sociale, localităţi şi ţări se vor reuni pentru a da egalităţii de gen o nouă dimensiune şi un nou standard de abilitare – de la tânără la tânără, de la egal la egal şi de la oportunitate la oportunitate.

„Fiecare dintre noi are un potenţial şi o putere extraordinar de mare. Eu cred că impactul DARE2Change pentru fiecare din participante va fi, în primul rând, descoperirea puterii interioare, a încrederii în sine şi a oportunităţilor pentru a reuşi în viaţă. A doua mare revelaţie va ţine de capacitatea de a deveni un lider atât în grupurile pe care le reprezintă, dar şi în localităţile lor. Toate participantele îşi vor arăta sie, părinţilor lor, comunităţii şi întregii societăţi că, în pofida stereotipurilor, etichetărilor şi barierelor, ele pot să aibă o viaţă plină şi frumoasă”, a spus Nati Vozian, coordonatoarea proiectului DARE2Change.
__________________________

Persoană de contact: Doina Todică, manager de proiect, tel. 060372129, doina.todica@gmail.com

Despre programul social de mentorat DARE2Change

DARE 2 Change include o serie de traininguri susţinute de profesioniști recunoscuți și apreciați în Moldova. Pe parcursul a 3 luni, participantele vor învăţa să-şi dezvolte puterea feminină şi să devină lidere, să-și cunoască drepturile şi să-şi descopere puterea interioară prin art-terapie. În program sunt incluse şi traininguri de dezvoltare personală şi despre cum să-ţi găseşti un loc de muncă, PR şi comunicare, internet mobil şi tehnologii avansate, antreprenoriat şi scriere de business-planuri.

Pe parcursul programului DARE 2 Change participantele, susținute de mentori, vor fi  încurajate să-și dezvolte propriile planuri de afaceri sau proiecte pentru activități sociale sau de antreprenoriat în comunitățile lor. Cele mai bune și inspirate idei de afaceri/proiecte vor fi premiate de către partenerii DARE, în cadrul unui eveniment special, ce va avea loc la sfârşitul programului.

Programul social de mentorat Dare 2 Change se va desfăşura în perioada septembrie – decembrie 2016. Trainingurile sunt gratuite şi vor avea loc în fiecare zi de sâmbătă. Accesul în clădire a persoanelor cu nevoi speciale este asigurat.

DARE2Change – Primul program de mentorat social are drept scop schimbarea de percepție şi atitudine în societate față de femeile din grupurile social vulnerabile și marginalizate prin creşterea accesului la educație, angajare și dezvoltarea oportunităților antreprenoriale. Programul este implementat cu suportul Fundaţiei Est Europene, Moldcell, AQA Logistics, Generator Hub, Rotary Club, Linella, Fabrica de imagine.

Mai multe informaţii despre ediţiile DARE din anii precedenţi găsiţi pe pagina de Facebook DARE Social Fashion Show

Distribuie articolul: