Primele două zile ale Festivalului Internațional BITEI au descurs cu lacrimi și aplauze îndelungi. La premiera Teatrului Eugene Ionesco, OSCAR SI TANTI ROZ, în regia lui Petru Vutcărău, publicul a fost atât de emoționat, încât o spectatoare ne-a recomandat chiar să luam ne luăm partener o companie producătoare de șervețele. Ne vom gândi foarte serios la această sugestie. Până atunci, vă invităm să veniți cu șervețelele de acasă la următoarele reprezentații din 30 și 31 mai.

Ieri, Compania BRAF din Franța, a ridicat sala în picioare cu show-ul lor muzica DUEL OPUS 2. Cine nu l-a vazut, vă asigurăm că a avut o mare pierdere. V-o pot confirma spectatorii de ieri, care nu se lasau duși din sală.

În zilele ce urmează, vă propunem spectacole și evenimente deosebite, pe care vă recomandăm să nu le pierdeți, căci unele dintre ele chiar sunt din categoria o singură dată în viață.

În acest weekend vă invităm la Moldavian Showcase, unde aveți posibilitatea să revedeți spectacolele voastre îndrăgite ale Teatrului Eugene Ionesco:

Vineri, 23 mai
Vă invităm să revedeți IOSIF SI AMANTA SA, un spectacol impresionant despre putere, dragoste, gelozie, intrigi, trădări și iertare – despre măreția și nimicnicia naturii umane.

Sâmbătă, 24 mai
CARUSELUL EROTIC, un spectacol intrigant și incitant, în care pasiunile se dezlănțuie dezarmant.

Moldavian showcase continuă luni, 26 mai cu emoționantul spectacol CLASA NOASTRĂ – o lecție de istorie dură, pe care nu avem voie s-o uităm.

Tot sâmbătă, 24 mai, aveți cu siguranță rara ocazie să stați la un ceai, live 100%, cu extraordinarul om de televiziune și de cultură, CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU, autorul și realizatorul emisiunii Garantat 100%, devenită un brand deja. Cătălin vă așteaptă la o discuție deschisă la ora 11.00, în holul Teatrului ”Eugene Ionesco”.

Duminică, 25 mai
CELE CINCI BANDITE, spectacol al Companiei de Teatru Hachimaru din Japonia. Japonezii sunt deja o prezență tradițională la Festivalul BITEI și, totuși, reusesc să surprindă publicul de fiecare dată.
Textul spectactacolului de duminică e scris de Kawatake Mokuami (1816-1893), cunoscut ca Shakespeare al Japoniei, iar temele poveştilor lui sunt axate pe realitatea păturii de jos, a societăţii contemporane acelor timpuri. El abordează teme cum ar fi sărăcia, obsesii sexuale şi nelegiuiri.

Luni, 26 mai vă propunem o altă discuție publică cu un om de mare valoare – regizorul român ALEXANDRU DABIJA, care este invitatul Bienalei la categoria Mari personalități ale teatrului Românesc. În iunie îi puteți vedea cele cinci spectacole prezente în Festival, printre care și ”Gaițele” și recentul ”Titanic vals” de la Teatrul ODEON din București. Întâlnirea va avea loc în holul Teatrului ”Eugene Ionesco”, la ora 12.00.

Pentru marți, 27 mai, avem în repertoriu o premieră absolută pentru R. Moldova – celebrul teatru SHAKESPEARE’S GLOBE din Londra în turneul mondial GLOBE to GLOBE, cu o versiune inedită a clasicului HAMLET. Biletele pentru acest spectacol sunt aproape epuizate, deci grăbiți-vă dacă vreți să prindeți un loc.

Miercuri, 28 mai, vine ADA MILEA pe la noi, cu niște bucăți de concerte: CONCERT CU BUCĂȚI DE CONCERTE. Un concert cu actori și instrumente de jucărie, la care sperăm să râdeți mult și să plângeți puțin.
“S-a cântat, s-a râs, s-a aruncat cu flori pe scenă, s-a aplaudat cât la trei congrese. S-au cântat poezii, s-au recitat cântece, s-a oftat în grup. A fost şi Gogol, şi Ion Mureşan. Şi Bobo Burlăcianu de la Fără Zahăr, Anca Hanu şi Cristian Rigman, colegii de trupă. Şi multă, multă Ada Milea, cu sutele ei de expresii faciale şi intonaţii, demontând mituri cu sarcasm şi umor.” (Lucian Cremeneanu)

Toate spectacolele încep la ora 19.00. Detalii găsiți pe site-ul nostru: tei.md. Biletele le puteți rezerva la numerele de telefon: (022) 233.833 / 079.233.833 sau să le cumpărați online de pe iticket.md.

SĂ FACEM TEATRU!

Cu drag, echipa BITEI 2014

Distribuie articolul: