Sunt sigură că sărbătorile ce tocmai au trecut ţi-au adus doar zâmbete pe buze şi căldură sufletească. Am vrea cu toții să păstrăm această stare pozitivă, tocmai de aceea hai să vedem ce mai e nou în lumea evenimentelor de sfârșit de săptămână.

Duminica lui Eminescu

Pe 15 ianuarie se împlinesc 162 de ani de la naşterea marelui poet român Mihai Eminescu. Cu această ocazie, puteți merge duminică la Biblioteca Transilvania, unde începând cu ora 17:00 va avea loc o seară de creaţie cu numele Metafora Eminesciană şi poeţii contemporani.


La Teatrul Naţional va avea loc Serata Mihai Eminescu, în cadrul căreia actriţe precum Angela Ciobanu, Diana Decusară și Mihaela Strâmbeanu vor interpreta, alături de Orchestra Camerală a teatrului, piese pe versurile poetului.

În aceeași zi, la Teatrul de Operă și Balet puteți asculta un alt concert dedicat poetului, cu titlul „Dor de Eminescu”. Soliștii Mihail Munteanu, Petru Racoviță și invitații acestora vor interpreta creații de Mihai Eminescu, cu acompaniamentul Orchestrei Operei Naționale. Spectacolul va fi precedat de o expoziţie de carte şi de pictură consacrate marelui poet, care vor avea loc în foaierul Teatrului începând cu orele 16:00.


TEATRU

Vineri 13 ianuarie, ora 12:00, Teatrul de pe Strada Trandafirilor pune în scenă piesa „Încurcătura” de Cornei Ciukovski. În aceeaşi zi începând cu ora 18:30 la Teatrul Cehov se va juca comedia „Un taximetrist prea însurat” de Ray Cooney. John Smith, un aventurier în adevăratul sens al cuvântului, este înregistrat la starea civilă cu Mary şi căsătorit religios cu Barbara. Bărbatul se descurcă foarte bine în această porstura până în momentul în care, în urma unui incident este internat în spital. Dacă vrei sa vezi cum va ieşi din această încucătură eroul nostru, nu îţi rămâne decât să mergi să vezi spectacolul.

Săptămâna viitoare începe cu un La Teatrul Naţional Mihai Eminescu se va juca marţi începând cu ora 18:00 spectacolul Scrisoarea unei necunoscute de Stefan Zweig. Piesa prezintă dragostea necontenită a unei femei pentru un bărbat. Destinele lor se intersectează de căteva ori, însă de fiecare dată el consideră o altă femeie. Aflată pe patul de moarte, protagonista hotărăşte să îi scrie acestuia o scrisoare în care îi povestşte totul.


TEATRU pentru COPII

Pentru părinții ai căror copii nu se pot sătura de cadouri, Moș Crăciun și sărbătorile de iarnă, Teatrul Guguță le oferă ocazia de a-și răsfăța odraslele cu jocuri, dansuri și surprize de sărbători, în ultimul spectacol tematic „Revelion cu Ghinion” – sâmbătă, de la ora 11:00.

Iar dacă nici după asta nu sunt ascultători, îi puteți duce dumincă, la același teatru și la aceeași oră, să vadă „Căprița ștrengărița”, o poveste cu morală pentru cei răsfățați.
Teatrul Licurici vă invită să îi aduceţi pe cei mici duminică, ora 11:00 la spectacolul „Omuleţii de zăpadă”, după basmul omonim de Al. Popescu.

MUZICĂ

Ansamblul de acordeonişti Concertino va susţine un concert intitulat „Cele mai tari hituri” sâmbătă, ora 18:00, la Sala cu Orgă.

EXPOZIŢII

Galeria Constantin Brâncuşi gazduieşte până la 1 februarie expoziţia „Acasă la Brâncuşi“,iar la Muzeul Naţional de Artă până la 26 februarie se desfăşoară expoziţia de pictură grafică, sculptură si artă decorativă cu titlul „Atitudini“.

CINEMA

Duminică seara, 15 ianuarie, va avea loc ediţia cu numărul 69 a decernării premiilor Golden Globe în cinema şi televiziune. Dacă nu ai posibilitatea de urmări evenimentul live on-line, stai cu ochii pe noi pentru a afla care sunt marii câştigători din acest an.

Distribuie articolul: