La afârșitul acestei săptămâni, capitala Republicii Moldova va găzdui Campionatul Mondial de Dans Sportiv Tineret Standard. Spre deosebire de edițiile anterioare, în acest an și-au anunțat deja participarea reprezentanți din mai multe țări noneuropene, informează UNIMEDIA. Campionatul mondial de dans sportiv Tineret Standart se va desfășurat în zilele de 11-12 octombrie, la Palatul Republicii din Chișinău.

„Participă peste 60 de perechi din 35 de țări. Pentru prima dată vom avea reprezentanți din țări mai exotice pentru dansul sportiv, și anume Japonia, Australia, Africa de  Sud, Canada și SUA”, a declarat pentru UNIMEDIA, președintele Federației de Dans Sportiv din Moldova, președintele clubului „Codreanca”, Petru Gozun.

Competiția la categoria „Tineret Standard” va fi una puternică, spune Gozun.

„Orice campionat este organizat de Federația Internațională de Dans Sportiv. Vin concurenți puternici. Perechile din Moldova ne-am străduit și le-am pregătit, dar concursul este concurs. Trebuie să câștige cel mai puternic. Vin concurenți puternici și din Estonia, și din Rusia, nemaivorbit de Italia, Germania. Perechi sunt multe puternice. Avem perechi care au câștigat la Stutgard, cea mai mare competiție. La adulți avem vicecampioni europeni și medaliații cu bronz la campionatul mondial. Cea mai mare luptă va fi la Campionatul mondial tineret”, a subliniat președintele FDSM.

Pe lângă medalii, cei care vor urca pe podium vor primi și premii bănești. „La Campionatul mondial toate premiile vin de la Federația Internațională. Dar, sigur pentru cei care vor deveni campioni și vicecampioni va fi în primul rând un prestigiu”, a mai adăugat Gozun.

Juriul va fi compus din arbitri internaționali. La fiecare categorie va fi câte un singur membru din Moldova. În competiție, țara noastră va fi reprezentată de participanți puternici, susține președintele Clubului de dans Codreanca.

„Ca pentru orice competiție trebuie să fim pregătiți foare bine. E mai bine când petrecem aici competițiile, pentru că orice sportiv trebuie să aibă cât mai multe competiții. Participarea la cele de peste hotare sunt costisitoare. Aici le oferim posibilitatea tuturor sportivilor să participe și nu mă refer doar la cei de la Codreanca. Toți dansatorii din Moldova pot participa și le pot demonstra părinților, bunicilor, colegilor toate dansurile”, a conchis Petru Gozun.

Distribuie articolul: