Invitata emisiunii din studioul UNIMEDIA, Cristina Scarlat, participanta Eurovisionului din acest an, a povestit despre echidistanța regulilor acestui concurs și despre ce schimbări ar implementa ea pentru a facilita defășurarea acestuia într-un mod corect.

Cristina Scarlat a notat faptul că părerea juriului este destul de subiectivă: „Eu știu ce înseamnă să fii în juriu și este destul de complicat. Cel mai complicat lucru este faptul că noi suntem o țară foarte mică și noi între colegi ne cunoaștem foarte bine și sigur că unul are o simpatie mai mare față de un participant, este greu să treci peste aceste simpatii și să jurizezi la rece. Dar asta este riscul tuturor compețiilor”, a mai adăugat interpreta.

unimedia.md

Întrebată de moderatoare emisiunii dacă acest concursul este câștigat de participantul care merită, Cristina a spus că echidistanța acestui concurs este discutabilă: „Nu întodeauna câștigă cel care merită, dar nu îmi permit să spun foarte multe. Pentru mine Eurovisionul este o viață de familie și nu aș vrea să vorbesc despre unele momente care pe mine m-au deranjat”, a declarat Cristina Scarlat.

Cristina Scarlat consideră că votarea prin televoting, ce oferă posibilitatea trimiterii unui număr nelimitat de sms-uri în susținerea unui participant, privelegiază interpreții ce dispun de resurse financiare: „Faptul că se votează de la un telefon de o mie de ori, eu consider că aceasta nu este normal, pentru că cineva care își poate permite acest lucru este mai privelegiat. Desigur dacă încercăm să rezolvăm această problemă mă tem că vom pierde din sponsori, iar fără susțiere financiară nu poate exista această competiție”.

Cristina Scarlat va participa în cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2014 care va avea loc pe 13 martie. Recent interpreta a lansat videoclipul piesei „Wild Soul” cu care participă la preselecția națională a concursului.