Europarlamentarul Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relația cu Republica Moldova, a anunțat azi, 17 noiembrie, că a înaintat președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare cosemnată alături de alți 106 europarlamentari, prin care se cere un acord bilateral pentru eliminarea tarifelor de roaming dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Cererea vine în contextul în care peste 2,4 milioane de cetățeni din Republica Moldova au călătorit de peste 9 milioane de ori în Uniunea Europeană.

Totodată, s-a menționat că țara noastră este importantă pentru Uniunea Europeană așa cum este țara vecină, Ucraina.

 

„În ultimii ani, peste 2,4 milioane de cetățeni din Republica Moldova au călătorit de peste 9 milioane de ori în UE. Eliminarea tarifelor de roaming trebuie să fie un pas firesc care va aduce un avantaj concret și imediat cetățenilor Republicii Moldova, precum și cetățenilor UE care călătoresc în Moldova. La începutul anului, România și Moldova au eliminat tarifele de roaming, iar acest lucru mi-a permis să comunic și să-mi fac treaba mult mai ușor în timpul vizitelor mele de lucru de anul acesta în Moldova. Acordul bilateral cu UE va elimina tarifele de roaming cu toate țările Uniunii Europene.
Republica Moldova este o țară candidată la Uniunea Europeană care realizează progrese impresionante în implementarea reformelor necesare integrării europene – deși este constant șantajată pentru acest lucru de către Federația Rusă. Acordul privind eliminarea tarifelor de roaming va fi un nou semnal puternic privind continuarea integrării europene a Republicii Moldova.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat în septembrie că trebuie să integrăm Ucraina în spațiul european de servicii roaming gratuite. Este o idee foarte bună, dar consider că Republica Moldova este la fel de importantă pentru Uniunea Europeană cum este Ucraina. De aceea, tot ceea ce îi oferim Ucrainei trebuie să-i oferim și Republicii Moldova” a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureşan pe pagina de facebook.

Distribuie articolul: