„A îmbrăca femeia înseamnă a învălui natura într-un acoperământ semnificativ, ce vine să accentueze grația ei”, spunea Eugen Reabenykiy, alias Eugene Moore Nolan, într-un interviu recent pentru EA.md. Creatorul basarabean al mărcii „Ж. Reabnykiy” e înconjurat mai mereu de femei. Ele îl inspiră și pentru ele creează, din care motiv am decis să-l întrebăm ce erori de stil comit moldovencele atunci când vine vorba de alegerea ținutei de ocazie și a celui mai important accesoriu - poșeta.

„Femeile din Republica Moldova greșesc atunci când hotărăsc să se îmbrace, oricum și oriunde ar fi, o rochie de seară… Atunci când iau rochia în chirie, atunci când evenimentul este doar pentru a marca încă o bifă în listă, atunci când rochia nu are „aripi”, atunci când se îmbracă doar ca să nu fie într-un halat, sau când îmbracă o rochie de seară ziua, dimineața sau nu asortează rochiile cu ele însele.

Greșesc la abuzul de luciu, spre exemplu, la culori aprinse sau siluete care nu li potrivesc, dar pe care le vor…”, spune creatorul de modă.

Pentru că Eugen Reabenykiy este și creator de poșete (clutch-uri) exclusive, create după o tehnică unică, am ținut să aflăm și unde se greșește în alegerea acestui accesoriu:

„Accesoriile sunt acele accente care pun în valoare tot întregul. O geantă mică e binevenită tot timpul la un eveniment.

Greșeala cea mai frecventă este atunci când un clutch este mai „activ” la culoare, formă sau texturi decât însăși ținuta, când nu se asortează ca și stil. În utimii ani, în general, poșeta nu se asortează direct ținutelor, reprezentând astfel un accent frumos ce pune în valoare grația sau mișcările purtătoarei”, adaugă Eugene Moore Nolan.

Citește interviul integral aici:

Creațiile designerului basarabean Eugen Reabenykiy fac furori în străinătate: „Pot face un clutch din orice!”

Foto: Arhiva Personală, katkin.ru