După ce săptămâna trecută aflam despre internarea maestrului Eugen Doga la Moscova, din cauza unor probleme cu inima, astăzi reputatul compozitor anunță că a revenit acasă și se simte destul de bine. Eugen Doga le este recunoscător medicilor și asistenților medicali care au avut grijă să-l întremeze.

„Slavă Domnului, sunt deja acasă și mă simt bine grație colectivului de medici calificați ai Institutului „Baculev” de la Centrul Științific de cercetări în domeniul cardiologiei din Federația Rusă, secției cardiologice №6, condusă de Membrul Corespondent al AȘMR profesorul Cuharciuk V.V. și doctorului Epifanova O.N., asistentelor și celorlalți lucrători al instituției.

Mulțumesc și presei din Federația Rusă, inclusiv RIA Novosti, televiziunilor și posturilor de radio. Le sunt recunoscător prietenilor numeroși din întreaga lume, care m-au sprijinit moral, acest lucru sporind însănătoșirea mea” – a semnat celebrul compozitor, într-un mesaj distribuit fanilor săi virtuali.

Amintim că săptămâna trecută, presa rusă scria despre faptul că Eugen Doga a fost spitalizat de urgență la Moscova din cauza unor probleme cardiace. Ca urmare a unei probleme cardiace (afecțiune coronariană), medicii de la centru au decis să-l interneze de urgență pe compozitorul de 78 de ani, maestrul urmând să parcurgă un șir întreg de investigații, după care – și un curs de tratament.

Într-un interviu acordat pentru EA.md, Natalia Doga, soția compozitorului, mărturisea următoarele: „Maestrul a ajuns la o vârstă când e firesc să mai existe probleme, în plus a avut o perioadă foarte aglomerată, cu multe colaborări, cu multe concerte și apariții, a fost mai tumultoasă activitatea în ultima vreme și probabil l-a solicitat mai mult, inclusiv fizic.”

Foto: Viorel Mărgineanu

Distribuie articolul: