În această seară, chișinăuienii vor avea parte de un spectacol deosebit. Începând cu ora 19, în Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”, veți putea asista la un spectacol muzical de excepție, intitulat „Dialogorile Dragostei” și închinat incredibilei povești de iubire lăsate în istorie de către Mihai Eminescu și Veronica Micle, dar și notelor muzicale semnate de marele maestru Eugen Doga. Ce artiști veți putea admira diseară, în scuar, vă spunem mai jos.

„De ce „Dialogurile dragostei”? Pentru că eternă bucurie-i frumuseţea şi dragostea! Iar frumoasa poezie eminesciană a răsunat şi va răsuna tot timpul, pentru că exprimă cel mai bine fiinţa noastră. Dragostea Veronicăi Micle şi a poetului continuă să inspire creatorii momentului. Compozitorul Eugen Doga a perseverat în acest efort. La unison cu versul eminescian şi cel al Veronicăi Micle, muzica sa emoţionează puternic ascultătorul. „Dialogurile dragostei” vor constitui un moment benefic de dialog dintre artişti şi public”, susțin organizatorii evenimentului.

„Vă așteptăm cu drag la „Dialogurile Dragostei”! Cea mai frumoasă poveste de dragoste a românilor. O poveste ce continuă și astăzi, după mai bine de un veac, pentru că inimile protagoniștilor le auzim bătând în creațiile ce ni le-au lăsat. Alături de ele, și inimile tuturor îndrăgostiților, ce se regăsesc și astăzi în aceste cuvinte pătimașe”, mărturisește, la rându-i, maestrul Eugen Doga, pe canalul său de YouTube.

Sâmbătă vom avea prilejul să redescoperim cea mai controversată relație a literaturii dintre Mihai Eminescu și Veronica…

Posted by Eugen Doga/ Евгений Дога on 9 Iunie 2015

Printre artiștii care vor evolua cu romanțe la spectacolul „Dialogurile Dragostei”, se numără: Mariana Bulicanu, Tania Cerga, Cristina Pintilie, Alexandru Manciu, Cristina Grigoraș, Ana Maria Donose, Valeriu Cojocaru, Tatiana Costiuc, Valeriu Moruz (Brio Sonores), corul „Vocile Primăverii”, corul „Moldova” și orchestra simfonică a companiei „Teleradio Moldova” cu dirijorul Dumitru Cârciumaru.

foto: facebook

foto: facebook

La 15 iunie, se vor împlini 126 de la moartea marelui poet Mihai Eminescu.

Accesul la spectacol este liber.