Maestrul Eugen Doga a fost invitat la un intreviu în cadrul emisiunii „Alb&Negru” unde a vorbit despre mai multe aspecte ale oamenilor de creație din Republica Moldova. Compozitorul s-a referit la apreicerea marilor artiști, la atitudinea statului față de creațiile care răsună în toată lumea și la situația politică din țară. Iată ce a răspuns maestrul când a fost întrebat cum și de unde îi vine inspirația.

„Inspirația este un capitol aparte. Nu știu cum vine – e o taină, la fel ca viața, natura sau universul. Este infinită inspirația și este la fel ca un vulcan: se adună energia, mocnește și atunci când nu mai încape, izbucnește. Sutem supuși acelorași momente ca și în natură, după ce izbucnește vulcanul, mă așez la pian și scriu. Asta e că nu peste tot sunt vulcani – deci, trebuie să te naști vulcan”, a comentat Eugen Doga.

Precizăm că recent, site-ul HistoryRundown a făcut public un clasament al celor mai bune piese clasice ale tuturor timpurilor. Două dintre meloriile lui Eugen Doga au fost incluse recent în respectivul top al celor mai bune 200 de melodii clasice din toate timpurile. Una dintre piese se numeşte „Gramofon” şi a ocupat poziţia 83 în top, iar pe locul 94 se află valsul legendar „Tandra şi gingașa mea fiară”

Distribuie articolul: