Artiștii au nevoie de inspirație, iar atunci când o găsesc, aceasta poate chiar și să-i chinuie. Așa se întâmplă în cazul maestrului Eugen Doga când vine vorba despre creația Veronicăi Micle. Compozitorul este de-a dreptul chinuit de tumultul de sentimente din poezia iubitei lui Eminescu. Iată ce spune și despre criticii poetei.

„Mereu lucrez cu poliprogram, și de mult timp mă chinuie Veronica Micle. Pe Eminescu l-a chinuit cu dragostea, iar pe mine cu poezia ei. Muierea asta este ieșită din comun: atâta dragoste, atâta ură, atâta pasiune, atâta frumusețe cât are ea în vers, nu are nimeni. Puțin, dar atât de puternic! Eminescu nu era așa dacă nu era ea, iar Micle poate nu exista deloc fără Eminescu. Un fenomen, un cuplu necuplat, care așa și a plecat din lume, dar ceea ce a rămas este grozav. Toate criticile aduse ei sunt total nejustificate, sunt din invidie sau neștiință, deoarece ca să iubești, trebuie să cunoști”, a spus maestru Doga în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.

Precizăm ca la începutul acestui an, Eugen Doga a lansat o lucrare amplă care se numește „Dialogurile Dragostei”. Atunci maestrul a declarat pentru Moldova 1: „Nu ştiu dacă e chiar finalul lucrării aproape, dar eu mai lucrez. După ce am început această lucrare cu Veronica Micle, am compus 40 de cântece deja interpretate în unele concerte”, specificând că el este printre primii care a compus muzică pe versurile Veronicăi Micle. Deşi lucrează de patru ani la “Dialogurile dragostei”, Eugen Doga s-ar putea abia anul acesta să finalizeze proiectul, deși financiar nu a fost susținut de nimeni. În 2014, maestrul vrea să organizeze în Republica Moldova mai multe spectacole cu muzica sa.

Distribuie articolul: