Segmentul fine dining crește foarte activ în Chișinău, iar proprietarii de restaurante reușesc să creeze un mix între restaurantul clasic și cafeneaua democratică. Astfel, în centrul capitalei a apărut un local nou unde se materializează ideea unei atmosfere informale și a unui interior de clasă premium, a unui nivel înalt de deservire și bucătărie – Esushi.

Esushi este un local bine cunoscut printre cei care iubesc roll-urile și bucătăria asiatică. Timp de câțiva ani, bistroul de pe str. Kiev, 6/1 s-a transformat într-un adevărat restaurant de tip familial.

Astăzi, frații fondatori Serghei Vrancean și Valentin Țoiu sunt gata să prezinte Chișinăului noul lor proiect ambițios – restaurantul japonez de fine dining cu două niveluri – Esushi.

Design-ul noului local a fost realizat de către Irina Greciuhina și Alina Moroz (Zen Design), care a creat proiectele a sute de restaurante din Moldova și din străinătate.

„Conceptul s-a format greu, ca și toate lucrurile bune din lume. Percepțiile europenilor, dar mai ales, ale moldovenilor în privința Japoniei și sushi nu au nici o legătură cu realitatea, mă gândeam atunci când avionul meu decola de pe pista aeroportului Haneda din Tokyo. Comparând vizitele în restaurantele cu bucătărie japoneză din Japonia și din Europa de Vest, am înțeles un lucru! Europenii, fără să știe aproape nimic despre Japonia, au creat un mit, care este susținut deja și de către japonezi. Acesta este ca un film despre producerea altui film. Dintre toate stereotipurile europene despre Japonia: cele 15 pietre din Ryoanji, nisipul, wabi-sabi, bambusul, Fuji, Hokusai, harakiri, ninja, mi s-a părut că nu este abordată tema mafiei japoneze Yakuza, unde o semnificație specială o au tatuajele. De aceea, noi le-am inclus în interior, obținând astfel cea de-a cincisprezecea piatră”, a spus Irina Greciuhina despre interior.

Esushi și-a pus sarcina de a obține artă japoneză autentică; aceasta este interpretarea noului restaurant. De fapt, funcția mitului este de a da formă haosului experienței umane.

Pentru realizarea conceptului au fost folosite amprente.

„Crearea amprentelor a fost un proces foarte laborios, deoarece trebuia să producem un model digital în baza schițelor noastre de autor ținând cont de configurația tuturor pereților, tavanului, cotiturilor și scărilor. Din fericire, echipa de lucru a făcut față provocării.”

Meniul restaurantului va conține hit-urile îndrăgite Esushi – frigărui, roll-uri și o mulțime de noutăți.

Meniul a fost creat de către un bucătar cu experiență de lucru într-un restaurant Michelin. Accentul în meniul nou este pus pe alimente sănătoase, produse din ingrediente proaspete. Noutățile includ – gama vegană – Roll Vegan, Thai Balance. Roll-urile cu topping-uri și salatele sunt prezente din abundență.

În ultimul timp, oamenii tot mai des stabilesc în restaurante întâlniri de afaceri, negocieri, vin să ia micul dejun sau gustarea de după amiază – restaurantul Esushi nu este destinat doar pentru cine cu mese rezervate din timp. Esushi este un local democratic, unde puteți veni de mai multe ori pe zi cu diferite scopuri.

Când se va încălzi timpul, la primul etaj se va deschide o terasă spațioasă. Restaurantul își va deschide ușile pe 9 martie. Acesta va lucra după următorul programul de lucru: 10.00 – 23.00.

Accesează pagina www.esushi.vip completează formularul și obține magic card la deschiderea restaurantului.

La fel aceștia vor oferi servicii de livrare, comenzile pot fi efectuate la numărul de telefon: + 373 22 010101.