Despre beneficiile „interne” ale consumului de căpșune, vă mărturiseam și în sezoanele precedente. Mai puține vă dezvăluiam despre ce efecte estetice aduce cu sine consumul sau utilizarea acestor fructe savuroase și dulci de sezon. Mai jos vom vorbi despre beneficiile căpșunelor pentru frumusețea și sănătatea pielii.

Utilizate în calitate de alimente sau ingrediente pentru măși sau scrub-uri, aceste super-fructe de sezon își vor ceda antioxidanții, fibrele, acidul folic, vitamina C și o mulțime de alți nutrienți pentru o piele frumoasă și sănătoasă:

Căpșunele sunt adevărate „medicamente” anti-îmbătrânire. Grație conținutului de acid elagic (care este și anti-cancerigen), consumul de căpșune previne distrugerea colagenului – una dintre principalele cauze ale formării ridurilor. Acest acid are și un efect foto-protector, deci diminuează din daunele razelor ultraviolete din lumina solară. Altfel vorbind, consumați cât mai multe căpșune pentru a preveni apariția ridurilor pe față și pentru a căpăta un aspect sănătos al pielii.  

8a54a350-c51a-0132-46b5-0e9062a7590a

Consumul de căpșune vă scapă de acnee – afecțiune cauzată și de acumularea în exces a sebumului. Substanțele nutritive care se conțin în căpșune pot ajuta la eliminarea excesului de grăsime de la suprafața pieli și, automat, la prevenirea apariției coșurilor. Grație conținutului acid, bogat în Vitamina C, a capacității de a reduce sebumul de la suprafața pielii și de a deschide porii, căpșunele pot reprezenta ingredientul perfect al măștilor faciale.

Estompează petele și cicatricile de la suprafața pielii. Sucul căpșunelor este foarte eficient pentru combaterea urmelor neplăcute de și pot ilumina de minune tenul. Pur și simplu aplicați suc de căpșune pe suprafața petelor pigmentare sau a cicatricilor, lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți.

Formează un scut de apărare contra razelor ultraviolete. Grație acidului elagic menționat mai sus, care e și un puternic antioxidant, pielea este protejată de razele dăunătoare din lumina solară. Experimentele au demonstrat că această calitate e însoțită automat și de micșorarea numărului de riduri.

Reduc umflăturile și cercurile negre din jurul ochilor (cearcănele). Căpșunele acționează, în acest sens, ca și castraveții, având proprietăți astringente (de contractare a țesuturilor). Tăiați câteva felii de căpșune și aplicați-le sub ochi, în timp ce stați în poziție culcată. Relaxați-vă pentru 15 minute, apoi scoateți feliile de fruct și bucurați-vă de un rezultat minunat.

Reprezintă scrub-uri superbe de curățat fața. Pulpa căpșunelor este un exfoliant natural excelent, esențial pentru îndepărtarea celulelor moarte grație conținutului de acid salicilic.

rubbing-strawberry-on-nose.jpg.838x0_q80

 

 

Pot conferi un aspect plăcut buzelor. Pentru un aspect și o aromă „delicioasă” a buzelor, preparați un exfoliant rapid pentru buze din 2 căpșuni bine coapte și zdrobite, amestecate cu 2 lingurițe de zahăr. Frecați buzele timp de un minut cu acest amestec, apoi clătiți-le. Zahărul va exfolia și va înmuia buzele, iar acizii din căpșune vor conferi un aspect „apetisant”.

 

Foto: mnn.comenglish.fashion101.inbustle.com

Distribuie articolul: