Nu există moldovean care să nu știe ce înseamnă adjica. Acest sos picat și foarte delicios e una dintre rețetele preferate pentru iarnă. E ideal cu orice garnitură, bucate din carne sau pește. În continuare vă prezentăm o rețetă fără fierbere a sosului care face ravagii printre amatorii de... iute!

Ingrediente pentru o porție:

-4 kg roșii

-1,5 kg ardei gras roșu

-3 bucăți ardei iute

-200 g usturoi

-200 ml oțet 9%

-2 linguri sare

1-41-3

Mod de preparare:

1.Se spală roșiile și ardeiul și se lasă să se usuce.

2.Se înlătură codițele ardeiului gras. Semințele se pot lăsa, pentru că ele vor da gust sosului.

3.Se curăță ursturoiul și se înlătură codițele ardeiului gras.

4.Se trec toate legumele prin mașina de tocat sau blender. Se adaugă sarea și oțetul. Se amestecă bine și se lasă să stea 1 oră. Se amestecă din nou și se toarnă în borcane sterile.

5.Borcanele se păstrează la loc răcoros.

 

 

Poftă mare!

Foto: reteta.me

 

Distribuie articolul: