Da, fetele și băieții sunt două universuri opuse, iar asta o poate confirma fiecare mamă care a crescut cel puțin un băiat și o fată. De obicei, trăsăturile diferite ale acestora se conturează mai ales după vârsta de doi ani. Anume atunci mama începe să se convingă despre trăsăturile genetice ale băiatului: devine atras de mașini, piese, demontări, gălăgie, lupte, arme și alte surprize. De ce ar trebui să fie pregătite mamele cu băieți mici sau cele care urmează să-i aducă pe lume, mărturisește Rita Templeton - blogger și mama a patru băieți!

„Fii pregătită să-ți revezi standardele de securitate

Băieții obișnuiesc să se bage mereu pe undeva, să cadă, să distrugă ceva și nu obosesc niciun minut din cauza asta. Va trebui să securizezi din timp ferestrele, aragazul, soba, ușile de la dulapurile care se pot răsturna etc. Puțini dintre băieți nu vor dori să ia la descoperit toate aceste obiecte din locuință. Atunci când băieții mai cresc, este bine să poarte benzi de protecție a genunchilor și a coatelor, pentru a se apăra de căderile de pe bicicletă sau skateboard.

Fii gata să suporți isterii

 Este un mit faptul că lacrimile și isteriile sunt caracteristice doar fetelor. Băieții plâng cu regularitate și pot striga chiar și mai tare decât fetițele, cu orice ocazie.

Fii gata să te resemnezi cu dezordinea

Mulți băieți învață pe la 2-3 ani să-și strângă jucăriile de sine stătător, dar asta nu înseamnă că-și pun periile de dinți la loc sau nu-și aruncă hainele peste tot. Vei fi gata să strigi, să te enervezi și să-i convingi despre cât de urât se poartă, dar e dovedit: dezordinea din casă este direct proporțională cu numărul de bărbați!

foto: ctvnews.ca

foto: ctvnews.ca

Fii pregătită să ai multă mâncare

Mereu. Chiar dacă atunci când sunt mici, mănâncă mai puțin, atunci când cresc, băieții răscolesc mereu prin cratițe și frigider, căutând mâncare. Fiecare mamă de băiat știe că există zile în care fiul său, deja mare, e flămând 24 de ore din 24.

Fii gata să-l vezi mai des gol decât îmbrăcat

Bărbații percep îmbrăcămintea mult mai simplu decât femeile. La fel de simplu este percepută și nuditatea! Dacă atunci când pleacă undeva este bine îmbrăcat, acasă, băiatul se simte perfect doar în lenjerie intimă. Bărbații se simt mai confortabil dacă sunt îmbrăcați sumar atunci când navighează pe internet sau iau masa. Este inutil să-i convingi că nu este așa!

Fii pregătită să întâmpini greutăți cu mersul la WC

Dacă pentru femei și fetițe mersul la WC este floare la ureche, la băieți, treburile se complică. Adevăratele dificultăți vor veni atunci când îl vei învăța pe fiul tău să meargă la WC și nu la oliță…

Va trebui să iubești apa și băile!

Toți copiii adoră să se distreze cu apa din cadă, însă băieții sunt experți la astfel de proceduri. Majoritatea băieților nu vor să iasă din cadă cu orele, chaiar și atunci când devin adolescenți.

Suntem supărate, dar îi adorăm pe fiii noștri, iar toate treburile casnice nu înseamnă nimic pe lângă sentimentul de mândrie pe care îl resimte o mamă, atunci când își vede fiul puternic și bărbătos, chiar dacă n-are decât 5 ani!”, mărturisește Rita.

foto: pixgood.com

foto: pixgood.com

Sursa: Rita Templeton – „Things Moms of Boys Must Do

Distribuie articolul: