Ne grăbim atât de mult, încât nici nu ne dăm seama că organismul nostru are nevoie acută de apă pe parcursul întregii zile, iar senzația de sete deja indică asupra unei deshidratări. Apa plată nu poate fi înlocuită cu niciun tip de ceai, suc ori cafea, pentru că este în stare să purifice organismul, să cotribuie la digestie, la asimilarea mai intensă a vitaminelor și mineralelor, la slăbire și la prevenirea oboselii cronice. Autoarea bogului Smart Cookie a realizat o listă de recomadări pentru persoanele care vor să consume mai multă apă, însă stăruie în zadar!

1. Trebuie să atribui consumul de apă unei anumite acțiuni. Dimineața, imediat după ce te trezești, este bine să iei măcar 3 înghițituri sănătoase de apă plată. Apa trebuie să  fie mereu la îndemâna ta – lângă calculator, la bucătărie, peste tot. Bea apă înainte să ieși din casă și de ficare dată când revii. Ia mereu apă cu tine într-o sticlă de plastic.

2. Amestecă cu blender-ul 100 ml de fresh de portocale cu o lingură de suc de lămâie sau lime și 100 ml de apă minerală gazată. Treptat, renunță la apa gazată în favoarea celei plate, care este mult mai benefică pentru sănătatea stomacului și a intestinelor.

3. Mărește, treptat, cantitatea de apă din băuturile răcoritoare pe care le prepari. Pentru a adăuga gust, poți pune în pahar și cuburi de gheață din suc de portocale.

foto: stylecaster.com

foto: stylecaster.com

4. Toarnă în pahar câte puțină apă. Cel mai bine e să iei doar câteva înghițituri, decât să te impui să bei o un pahar imens, plin cu apă.

5. Dacă vrei să-ți fie poftă de apă, păstrează, lângă vasul cu apă plată, cel mai frumos pahar din câte ai acasă. Te va provoca să bei și să tot bei.

6. Dacă la 1,5 ore după ce ai mâncat, te supără din nou senzația de foame, nu te îngrijora. Organismului tău îi este sete. Această poftă se va „stinge” foarte ușor cu un pahar „sănătos” de apă.

7.  Ai grijă să mănânci cât mai multe fructe și legume care conțin mult lichid. Aici includem: portocalele, mango, merele, castraveții, roșiile, pepenele verde, zucchini, vinetele, pepenele galben. Treptat, ți se vor da pe gust și vei începe să bei apa cu mai multă plăcere.

foto: huffingtonpost.ca

foto: huffingtonpost.ca

Cel mai grozav lucru, în acest proces, este că organismul se deprinde, treptat, cu multă apă și îți dă de înțeles că se simte bine atunci când este hidratat. Altfel vorbind, odată ce corpul tău se va obișnui cu o hidratare intensă, vei bea în continuare multă apă, fără ca să-ți dai seama mereu de acesr lucru. Efectul va fi mai puternic dacă vei exclude din dieta zilnică alcoolul și cafeaua.

Important este să vrei!

Sursa: Smart Cookie

Distribuie articolul: