Ați fi crezut că este imposibil să faci sport de performanță, să aștepți venirea pe lume a unui copil și să rămâi mereu cu zâmbetul schițat pe față, având doar un singur braț. Bethany Hamilton, din Hawaii, uită de fiecare dată că o singură mână și nu-i este să frică să treacă prn viață având doar mâna dreaptă. Acum, tânăra se pregătește să devină mamă, iar rețelele de socializare distribuie în masă fotografii cu această eroină neînfricată, care a îmblânzit valurile oceanului, deși a fost atacată de un rechin!

Are 25 de ani și a devenit o adevărată campioană în ale surfingului. La vârsta de 13 ani, și-a pierdut brațul stâng după ce a fost atacată de un rechin, însă acest accident nu a impus-o să renunțe la sport și la fericire. A urcat pe tabla de surf și înota cu brațul stâng, dar nici prin când să-i treacă despre rechinul care înota prin preajmă.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

„S-a întâmplat foarte brusc. Am simțit cum ceva foarte greu mă trăgea la fund, apoi, niște mușcături puternice. În câteva fracțiuni de secundă, apa din jur a devenit roșie. Ca prin minune, am reușit să-mi păstrez calmul. Nu aveam brațul stâng până la umăr. Rechinul a mușcat și o bucată mare din tabla de surf”, spune Hamilton, depre accidentul care i-a schimbat viața.

foto: celebritybabies.people.com

foto: celebritybabies.people.com

A pierdut 60% din sângele pe care îl avea în organism, însă a supraviețuit ca prin minune. Concidență sau nu, dar tatăl fetei se afla la spital în momentul în care Bethany a fost adusă de urgență. Operația la genunchi, a bărbatului, a fost amânată în favoarea operației fetei. „Am reținut foarte bine ce mi-a spus medicul, atunci când erm în mașina de salvare. Mi-a rostit la ureche: Dumnezeu nu te va părăsi niciodată. Și a avut dreptate”, spune sportiva.

foto: eonline.com

foto: eonline.com

Despre experiența prin care a trecut, tânăra a scris chiar și o carte motivațională. Cartea a inspirat un scenarist să realizeze schița unui film, iar tabla mușcată de rechin se păstrează, acum, la Muzeul de Surfing din California.

Bethany a ocupat locul II la un campionat mondial de surfing printre juniori, s-a căsătorit și a anunțat, la începutul acestui an, că va deveni mămică. Sportiva americană a devenit un adevărat erou național, pentru că puterea caracterului său continuă să inspire mii de oameni.

Bethany Hamilton și soțul său

Tânăra s-a căsătorit în august 2013 cu un surfer pe nume Adam, iar acum, cei doi portivi așteaptă venirea pe lume a unui băiețel. Bethany va deveni mămică peste 3 luni și înțelege că bebelușul îi va aduce noi greutăți pe care va trebui să le depășească. „Uit de fiecare dată că am un singur braț, pentru că m-am obișnuit demult cu acest mod de viață. Acum, mă așteaptă noi încercări: să schimb scutece, să am grijă de bebeluș. Vreau să fac surfing și în continuare. Când burta se va mări foarte mult, voi deveni mai puțin activă. Pur și simplu voi înota și voi savura oceanul”, mai spune viitoarea mămică.

Bethany Hamilton

În ciuda faptului că are un braț artificial, Bethany nu poartă proteza, pentru că asta nu face decât să o încurce. Cel mai greu i-a fost să învețe să urce pe tablă cu un singur braț și să-și mențină echilibrul în timpul mișcării.

foto: Splash

foto: Splash

„Cred în Dumnezeu. Nimeni și niciodată nu m-a impus să cred, deși părinții îmi citeau din Biblie în copilărie. După această tragedie, mi-am schimbat modul de gândire. Mi-a fost frică de foarte multe ori și acum îmi mai este, dar muncesc mult asupra mea, pentru a deveni o adevărată sportivă. Acum, mă întrec cu surferi din întreaga lume. Sunt sigură că dacă mă iubește și mă conduce prin viață, niciun rechin și nici rezultatele mici de la competiții nu mă vor retrage din drum. Acum, mă uit la viața mea și înțeleg că încercarea pe care mi-a trimis-o soarta, mi-a permis să fac atâtea lucruri bune!”, mai recunoaște tânăra.

Bethany Hamilton

Distribuie articolul: