Tavi Gevinson este declarată, oficial, cea mai tânără fashion bloggeriță din lume! Are doar 17 ani, face, în parael, blogging, actorie și este recunoscută de întreaga lume a modei. Vrei să vezi cât de bogată e imaginația tinerei Tavi? Urmărește-ne în continuare!

Locuind în Chicago, la vârsta de 12 ani, Tavi a înființat blogul cu numele thestylerookie.com (Style Rookie) – o platformă dedicată modei pentru adolescente.

Până la 15 ani, Tavi a fost foarte interesată de discuțiile despre feminism și de cultura pop din America.

Părinții fetei, din start, nu luat în serios pasiunea lui Tavi de a se afirma în modă. Această indiferență, însă, a durat până când adolescenta și-a cerut permisiunea de la părinți ca să participe în cadrul unui interviu pentru ziarul american The New York Times. La blogul său, până în acel moment, erau abonate deja, circa 30 000 de persoane.

Succesul a învăluit-o pe Tavi după ce a participat la mai multe interviuri. Revista POP a trimis-o într-un fashion-tour tocmai în Tokio, iar organizatorii Săptămânii de Modă, din New York, i-au oferit locuri în primele rânduri.

Cunoscând lumea modei din spatele podiumului, Tavi, afirmă că nu-i este frică să spună ceea ce a văzut. Pe tânăra bloggeriță a indignat-o falsitatea, colecțiile vestimentare lipsite de inspirație și chiar concedierea necinstită a designerului britanic John Galliano.

În 2011, Tavi și-a reprofilat blogul, afirmând că acesta nu se va mai focusa doar pe materiale din modă. De atunci, blogul tinerei seamănă mai mult cu o agendă personală, online. Pe blog continuă să apară sesiuni foto în care Tavi apare și ca model, și ca stilistă.

În 2008, tânăra s-a afirmat în actorie, participând la filmarea producției ”First Bass”. Totuși, cel mai important rol a fost deținut de Tavi în comedia romantică ”Enough Said”.

La ultimele alegeri prezidențiale din SUA, Tavi s-a afirmat ca o susținătoare a lui Barack Obama, ca și o purtătoare de cuvânt a mișcării feministe și ca o activitstă în domeniul apărării drepturilor femeii.

”Abordarea expresiei femeie puternică se face absolut incorect. De obicei, femeia puternică este percepută ca și o super-femeie sexy. Oamenii nu pot fi puternici, fără ca să aibă slăbiciuni. Femeile puternice nu sunt mereu frumoase, dar atrag oamenii din jurul lor. Femeile cred că a fi feministă înseamnă a fi mereu încordată și niciodată neajutorată, înseamnă să ai o credință de fier în ceva anume sau să ai mereu răspunsuri la toate întrebările. Nu este adevărat. Când am înțeles că feminismul nu este o colecție de reguli de viață, ci o continuă discuție și acțiune, am reușit să mă debarasez de foarte multe probleme care mă afectau pe interior” a mărturisit Tavi, pentru presa americană.

La 21 aprilie, cea mai tânără fashion-bloggeriță din lume va împlini vârsta de 18 ani!

Sursă foto: psychologyofcolor.com, thethousands.com.au, www.blogto.com,

Distribuie articolul: