De Ziua Internațională a Femeii, actrița Anne Hathaway, ambasadoarea onirifică ONU, a susținut un discurs emoționant despre importanța egalității între sexe. „De ce subapreciem tații și împovărăm mamele?” este una din întrebările înaintate de Hathaway.

Părinții trebuie să aibă libertatea de a alege cine să rămână acasă ca să îngrijească fiul sau fiica, este mesajul pe care l-a transmis Anne Hathaway de la tribuna ONU.

„Câți dintre noi și-au văzut suficient de mult timp tații atunci creșteau? Câți dintre tăticii din această sală și-au văzut suficient de mult copiii? Trebuie să ne ajutăm unii pe alții dacă vrem să creștem. La sfârșitul lunii martie 2016, am devenit părinte pentru prima dată. Ca mulți alți părinți m-am întrebat cum voi combina munca mea cu rolul de părinte și în acel moment mi-am dat seama că femeile din America au dreptul la 12 săptămâni de concediu parental plătit. Bărbații americani nu au dreptul la nimic.”

 

capture-20170311-153729

Jonathan, fiul actriței, o privește susținând discursul la ONU

„ Atunci m-am gândit că din punct de vedere practic graviditatea presupune o nouă gură de hrănit și în cele mai multe familii americane se trăiește de la salariu la salariu. Cum funcționează economic cele 12 săptămâni de concediu parental plătit? Reflectând mai profund la acest subiect mi-am dat seama că există o barieră între emanciparea femeii, șansele egale cu bărbații pe de o parte și necesitatea de a redefini rolul tatălui de om îngrijitor pe de-altă parte. Cu alte cuvine, ca să eliberăm femeile, trebuie să eliberăm bărbații. Aceste limitări au un impact impunător inclusiv asupra copiilor. Noi știm asta. Și atunci de ce insistăm să subapreciem bărbații și să împovărăm femeile? Concediul parental plătit nu este despre zilele fără lucru. Este despre dreptul de a defini roluri, de a decide liber cum să fie investit timpul și de a stabili noi modele de comportament. Iubirea este iubire, părinții sunt părinți”, a subliniat Anne Hathaway.

Actrița Anne Hathaway este căsătorită cu Adam Shulman, iar băiețelul lor are 11 luni, ceea ce înseamnă că foarte curând îi vor sărbători ziua de naștere.

Sursa: UN Women, facebook.com