Un aparat de epilat nu mai reprezintă de mult timp un mijloc de “tortură” pentru femei. În ultima perioadă au apărut aparate de epilat cu accesorii speciale de atenuare a durerii, dispozitive de răcire a pielii cu gheață sau care pot fi folosite sub apă. Iată care sunt principalele aspecte de care este indicat să ții cont înainte de a cumpără un apărat de epilat. Sensibilitatea pielii
Există aparate de epilat care nu fac decât să smulgă părul din rădăcină, fără a avea accesorii speciale pentru piele sensibilă. Unele femei spun că epilarea cu un astfel de apărat le dă o mică senzație de pișcătură, în timp ce altele se plâng de dureri insuportabile. De aceea, înainte de a opta pentru un model de epilator sau altul ia în calcul sensibilitatea pielii tale.

De regulă, persoanele cu o piele deschisă la culoare sunt mai sensibile decât cele cu un ten mai închis, iar pielea lor se înroșește și se irită mai ușor.

Dacă pielea ta este foarte sensibilă poți opta pentru un apărat de epilat cu atenuator de durere, gheață sau accesorii suplimentare pentru masaj. De asemenea, există modele care pot fi utilizate sub apa, la duș sau în cadă. Epilarea în apa caldă determină vasodilatația și eliberarea de neuropeptide, durerea și iritația fiind astfel reduse foarte mult.

În ce zone îl vei utiliza?
Este foarte important că înainte de a cumpăra un epilator să te gândești în ce zone ale corpului îl vei utiliza. Există epilatoare create special pentru zonele foarte sensibile ca fața sau cea inghinală, dar și epilatoare care pot fi folosite exclusiv pentru părul de pe mâini și picioare.

De regulă, modele mai scumpe de epilatoare au capete detașabile, speciale pentru față, axile sau zonă inghinala. De asemenea, există modele de astfel de aparate care au capul flexibil și accesorii speciale pentru aceste zone.

Accesorii
Unele accesorii ale epilatorului îți pot face viața mai ușoară. Spre exemplu, unele aparte de epilat sunt dotate cu un dispozitiv special pentru ras care poate fi folosit atunci când te grăbești foarte tare. De asemenea, alte epilatoare au un cap special ce poate fi utilizat atunci când vrei să te epilezi foarte repede. Capul este fabricat din plastic foarte fin ce facilitează alunecarea pe piele astfel că epilatorul acoperă o suprafața mai mare în timp record.

Modelele mai scumpe de epilatoare sunt dotate cu accesorii și capete speciale pentru zonele sensibile ce au rolul de ameliorare a durerii din timpul epilării. Accesoriile pentru curățat sunt extrem de importante. Cu ajutorul lor dezinfectezi aparatul și îl menții ca nou pentru o perioadă mai mare de timp. Există modele de aparate de epilat care pot fi spălate parțial sau în totalitate sub jet de apă. De asemenea, este indicat că aparatul tău de epilat să aibă săculeț de protecție, pentru a evita contactul cu alte obiecte, mai ales în momentul în care îl așezi într-o geantă de voiaj .

Preţul
Preţul unui aparat de epilat porneşte de la 350 de lei şi ajunge la circa 2000 de lei în funcţie de firma producătoare şi de funcţiile şi accesoriile speciale. Dacă, totuși, doriţi să procuraţi un epilator mai întâi vedeţi dacă puteţi suporta durerea. Sensibilitatea femeilor e diferită. Aşa că încercaţi să vă epilaţi pe o porţiune mică ca să vă apreciaţi „pragul” de durere.

Selecție: Acasa.ro, Timpul.md

Distribuie articolul: