Epilarea cu ață este o metodă foarte potrivită pentru persoanele alergice, cu piele sensibilă, în special în zona mustății. Această tehnică specială de îndepărtare a părului nedorit de pe faţă îşi are rădăcinile în Orientul Mijlociu şi India şi este extrem de eficientă chiar şi în zilele noastre. Iată care sunt avantajele și restricțiile acestei metode de epilare.

Procedeul este foarte simplu și, chiar dacă pare greu de realizat la prima devedere, cu puțină îndemânare vei reuși chiar singură să o faci. Vei simți din start că este mult mai puțin dureros, dar și roșeața de după nu mai este atât de intensă. Unicul dezavantaj este că poți folosi această metodă doar pentru zonele tari, care au bază osoasă și mai puțin pe pleoapa ochiului.

Stabileşte-ţi forma sprâncenelor. Cum sunt? Drepte, arcuite, pătrăţoase ori rotunde este imperios necesar să respecţi cu fidelitate forma lor naturală şi să nu te aventurezi să o schimbi.

Vei avea nevoie de un fir de aţă, căruia îi vei face un nod astfel încât să formezi un cerc. Răsuceşte-l apoi pe degete şi îl vei mânui folosind tehnica înfiletării la baza firului de păr. Relaxează-te şi orientează-te să smulgi firele de sub sprânceană. Pentru că aţele vor fi dispuse liniar, o să smulgi mai multe fire în acelaşi timp, aşa că pregăteşte-te pentru un mic disconfort.

Creează cu atenţie arcuirea sprâncenei începând cu partea de sus, iar apoi continuă cu firele de deasupra. Dacă ai puf, nu ezita să îl înlături! Mişcările trebuie să fie precise, energice şi rapide. Dacă nu reuşeşti din prima, nu-i nicio problemă! Exerciţiul este cheia succesului!

Continuă cu firele rebele dintre ochi. Cu exact acelaşi procedeu, smulge-le atent. Când treci la ochiul următor, va lucra mâna ce îi corespunde. Taie cu atenţie firele mai lungi, după care aplică o loţiune calmantă pe zonele ce tocmai au fost pensate, scrie Unica.ro.

Rezultatul? O piele netedă și catifetală și sprâncenele definite în contururi clare. Iar asta în mai puțin de 10 minute. Odată finalizat procesul, pielea se calmează cu un disc de bumbac, îmbibat cu o loțiune florală. Bucură-te de frumusețe, ai în față 3 săptămâni de liniște!

Atenție! Nu merge la un specialist neexperimentat atunci când nu poți risca cu rezultatul. Dacă acestuia îi lipsește experiența, ți-ar putea lăsa dâre roșii sau iritație prea mare. Mai mult, lipsa de perspicacitate poate face procesul și mai dureros, așa că este indicat să te asiguri că este un specialist foarte bun, notează Femme Actuelle

Distribuie articolul: