Cântărețul spaniol Enrique Iglesias s-a trezit cu un nou proces de judecată, intentat de către doi compozitori, care susțin că piesa „Bailando”  este plagiată aproape în totalitate de către casa de producție Sony Music. Nu se știe de ce abia acum cei doi compozitori s-au apucat să-și revindice drepturile asupra acestui cântec, având în vedere că este un hit deja de peste patru luni.

Enrique Iglesias se află în centrul unui nou proces de judecată, intentat de doi compozitori la adresa accestuia, care l-au acuzat de plagiat.

Cristian Escuti și German Schulz susțin că piesa „Bailando” interpretată de Iglesias este un rip-off a cântecului Quiero Bailar Contigo, care a fost inregistrat în 2009 si l-au oferit executivului Sony Music în 2012.

Cei doi compozitori nu au primit nici un răspuns de la directorii acelei case de discuri și s-au gândit că piesa lor nu este reușită – până când în 2014 nu au auzit-o la radio interpretată de Enrique, care la rândul său a transformat-o într-un hit veritabil.

Cei doi spun că atât versurile, ritmul cât şi linia melodică din piesa „Bailando” sunt, de fapt, din melodia lor, care aproape nu fost modificată.

Enrique Iglesias acum în vârstă de 39 de ani, este fiul renumitului cântăreț de muzică latino Julio Iglesias și al jurnalistei de origine filipineză Isabel Preysler, Enrique a debutat odată cu apariția albumului care îi poartă numele, lansat în anul 1995. Discul s-a bucurat de succes în Europa latină, fiind comercializat în peste șase milioane de exemplare.

Până în anul 2000, Enrique a mai lansat două albume în limba spaniolă: „Vivir”(1997) și „Cosas del Amor”, dar și unul în limba engleză, intitulat „Enrique”. Cele trei materiale discografice au primit peste unsprezece discuri de platină și au fost comercializate în șaptesprezece milioane de exemplare.

Sursa: hub.contactmusic.com

Sursa foto: billboard.com

Distribuie articolul: