„Șanse egale pentru o viață activă” este un proiect caritabil inedit care are menirea de a motiva persoanele cu dizabilități locomotorii și de a colecta fonduri pentru achizițonarea scaunelor rulante sportive pentru tineri. Este îmbucurător că scopul pe care și l-au propus cei de la JCI Ungheni s-a încheiat cu un mare succes.

Potrivit news.ungheni.org, la data de 24 noiembrie a fost organizat un turneu caritabil cu activități ce au permis colectarea de fonduri necesare achiziționării a două scaune sportive rulante destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Astfel, cei de la Junior Chamber International Ungheni (JCI Ungheni) și-au propus să stimuleze participarea activă a tinerilor cu oportunități reduse din regiune.

Tinerii antreprenori din municipiul Ungheni nu au putut rămâne indiferenți și au continuat proiectul „Șanse egale pentru o viață activă”, organizat în prima etapă printr-un turneul caritabil de minifotbal pentru persoanele cu dizabilități. A doua etapă a fost compusă dintr-o serie de probe sportive cu implicarea directă a persoanelor vizate. Tinerii au jucat baschet, tenis și fotbal de masă și s-au luat la întrecere pe o distanță de 100 de metri și au avut parte de multe momente frumoase.

Ca urmare, toți participanții s-au făcut cu diplome, iar două persoane care s-au evidențiat prin acțiuni și entuziasm, au plecat acasă cu câte un scaun sportiv rulant. Felicitări pentru Alexandru Cracan și Romașco Valeriu!

Vezi momentele emoționante în video de mai jos:

Organizatorii se declară mulțumiți de rezultatele obținute și speră ca în viitorul apropiat se vor implica cât mai mulți tineri. Proiectul „Șanse egale pentru o viață activă” este parte a Programului Raional de granturi, ediția 2019, finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și cofinanțat de Consiliul Raional Ungheni, coordonat și implementat de Direcția Educație Ungheni, cu suportul Centrului de Tineret Ungheni.

Sursa: news.ungheni.org