Deja al patrulea an, mai multe fete din Chișinău și-au scos bicicletele la plimbare, pentru a demonstra că acest mijloc de transport nu este doar un mod sănătos de viață, ci și un adevărat trend pentru toți locuitorii capitalei. Proiectul ”Fete pe biciclete” adună tot mai mulți aliați și din rândul bărbaților, iar unul dintre aceștia este chiar scriitorul Emilian Galaicu-Păun.

”Am învățat să merg pe tricicletă, de la început. O țin minte foarte bine. Tocmai venisem la Chișinău, aveam 7 ani și învățam în clasa întâi. Probabil învățam bine, de vreme ce părinții mi-au cumpărat o tricicletă, dar trecerea de pe un căluț micuț, precum cum este tricicleta, pe un cal adevărat, s-a întâmplat, firesc, în clasa a șaptea sau a șasea.

Cred că orașul Chișinău ar deveni mult mai uman, dacă bicicletele ar fi mai multe decât mașinile. Poți să te furișezi printre ambuteiaje și atunci, cumva, ai sentimentul că tu ești cel care dirijează circulația și nu ea pe tine. Cred că bicicleta este un indice al orașelor civilizate”, asta mărturisește scriitorul Emilian Galaicu-Păun, devenit și el susținător al proiectului ”Fete pe biciclete”.

Amintim că duminica trecută, fetele s-au adunat pentru a parcurge, pe două roți, 11 km de traseu prin centrul capitalei.

De data asta, marșul fetelor s-a numit „Inside Out”  (”Pe dos”).

”Fete pe biciclete” are drept scop încurajarea locuitorilor capitalei să renunțe la automobile și să utilizeze un mijloc de transport eco și sănătos precum este bicicleta.

 Foto: arhiva personală Facebook

Distribuie articolul: