În spatele umorului și autoironiei, Emilian Crețu ascunde o personalitate puternică, gata oricând să lupte pentru familia lui. Actorul are două surori mai mici și un frate mai mare, însă păstrează un loc aparte în inimă pentru sora mezină, Nina. Tânăra are 15 ani și este o adevărată mândrie pentru Emilian.

Frații Crețu apar în premieră împreună într-un pictorial inedit, marca Ea.md, în care au povestit despre frumoasa relație frate-soră, sprijinul pe care-l au unul de la celălalt, în plus au vorbit despre copilărie și amintiri frumoase.

IMG_9929 копия

Nina Crețu are 15 ani și absolvește clasa a IX-a, din școala din Negureni, însă știe sigur deja că va lua calea spre artă și frumos.

La ședința foto m-am simțit diferit, erau mulți oameni care lucrau în jurul meu, mă simțeam ca o prințesă, cu toate acestea eram sigură pe mine, fiindcă lângă mine era cel mai critic dintre critici, adică Emilian. Când eram mai mică, îi spuneam badea Mișa.

IMG_9975 копия

Emilian este cel care mă îndrumă, care mă ajută să iau o decizie corectă. Emilian este persoana care mereu îmi spune ce să fac, ca să fie mai bine. Pot spune că niciodată nu mi-a interzis un lucru sau să mă oblige să fac ceva. Amândoi luăm decizii. Ceea ce ține de drumul meu în viață, la fel vom hotărî amindoi, el având o experință bună până acum în viată .

IMG_0035 копия

Cea mai importantă lecție luată de la el a fost următoarea: Să cred în mine și în puterile mele, sperând că mâine va fi o zi mai bună. De fapt, eu am luat o mulțime de lecții de la el, în fiecare situație, eu învăț ceva bun de la el care știu că-mi va folosi în viață.

Pe viitor, voi opta pentru o specialitate în domeniul artei. Economia, medicina sau ceva de genul nu mă interesează deloc. Arta mă atrage mai mult, arta îmi este mai aproape sufletului și cred că la asta voi face față cu brio.

Eu nu mă consider super frumoasă, super model, însă da, mi-aș dori o cariera de model. De la vreo 9 ani îmi doream asta.

Eu mai am un frate și o soră. Relația mea cu ei este foarte bună, mă înțeleg foarte bine, la fel mă ajută în orice situație, mă îndrumă pe o cale bună, însă relația cu Emilian este ceva mai deosebită. Probabil, pentru că el are mai multe roluri în viața mea. Pare puțin absurd, însă uneori el îmi este și frate și tata chiar, și cel mai bun prieten, cel mai bun mentor, cel mai bun exemplu pe care să-l urmez.


Pentru Emilian, de asemenea ședința foto a fost specială și asta pentru că a avut-o alături pe una dintre cele mai scumpe persoane. Emilian a privit-o cu admirație și mândrie pe Nina de-a lungul shootingului.

 Eu nu port costume clasice, am o stare de parcă aș fi în „coropcă” (scuze, cutie). Mie îmi plac foarte costumele clasice, sunt ținute ideale pentru un bărbat, mai puțin pentru mine, vă rog să nu puneți la îndoiala bărbăția mea.

IMG_9989 копия

Noi în familie suntem 4 copii, fratele Ion, eu, sora Maria și Ninuța. Chiar dacă sunt al doilea și nu sunt cel mai mare, eu mereu am fost cel care lua toate deciziile și de mine depindea totul în familie. Chiar și pentru mama eu mereu eram cel care trebuia să decidă anumite lucruri. Eu am capătat încrederea surorilor și a mamei datorită felului meu de a fi. Adică o persoană care știe exact ce vrea și care are încredere în ceilalți.

Vreau să fiu înțeles corect. Îmi iubesc ambele surori și fratele, însă Ninuța este cea mai mică și chiar are nevoie de un sprijin din partea noastră, mai ales a mea. Eu pentru ea, trebuie să recunosc, mă simt mai mult decât un frate, ocup locul lui tăticu. Plus la toate, atunci când sora Maria era de vârsta Ninuței, eu, nu puteam chiar cu nimic să o ajut, atunci încercam eu să mă ajut pe mine și să ajung undeva. Și acest mesaj este pentru sora Maria: „eu vă iubesc pe ambele la fel de mult, să nu pui la îndoială asta niciodată.” Eu și sora Maria am avut mai aceiași copilărie și mereu visam la o copilărie mai bună, de asta acum tot ce mi-a lipsit nouă încerc să nu-i lipsească Ninuței.

IMG_9995 копия

Ninuța este în clasa a-IX-a, un an foarte decisiv din punctul meu de vedere. De ce zic asta? Fiindcă are un examen foarte important de dat și mai apoi despărțirea de mămică. Adică deja o voi lua la Chișinău și trebuie să recunosc că m-am gândit foarte mult la asta, nu am vrut să o las pe mama singură, (deși ne vedem foarte des), dar acum mă gândec doar la viitorul Ninuței. Ea de pe acum trebuie să se încadreze în această societate foarte dificilă și nedreaptă cu noi.

IMG_9947 копия

Niciodată nu m-am plâns de copilăria mea, trebuie sa recunosc că a fost o copilărie foarte diferită, de la rece la fierbinte, dacă vreți. Pe lânga faptul că am avut o copilărie mai sărăcăcioasă și plină de probleme de tot felul, bătăi, urlete, înjosiri, eu întodeauna găseam parte pozitivă a lucrurilor, eu mereu îmi ziceam; oricum odată și odată eu voi trăi altfel, o să fac în așa fel ca să am o viață mai frumoasă și voi face tot posibilul ca viitorii mei copii (sper să îmi dea Domnul) niciodată să nu ducă lipsa de nimic. Dar trebuie sa recunosc, pentru asta trebuie să ai o tărie de caracter și o ambiție foarte mare. Și sfatul meu este: totul în viața este posibil, dar asta depinde foarte mult dacă tu vrei să schimbi ceva cu adevărat. Și trebuie mereu să îți spui ție: „eu pot, eu vreau, eu o să reușesc”.

IMG_9961 копия

 Eu și Nina suntem diferiți la exterior și poate chiar și la interior. Eu de felul meu sunt extrovert, ea este mai introvertă. Suntem ambii foarte siguri și încrezuți în propriile forțe, deși ea este mult mai calculată decât mine, îi seamănă mult mamei, eu lui Ion Hulpea, adică taică-meu. Ambii suntem foarte prietenoși și responsabili.

IMG_9939 копия

Chiar dacă la capitolul dat nu sunt modest deloc, Ninuța este o fată (femeie) frumoasă. Recunosc e foarte inteligentă, câteodată mă întrece. Liniștită, asta câteodată mă enervează la ea, o vreau un pic mai cu caracter. E foarte calculată și modestă. Și cea mai cea calitate este faptul că e sora mea, eu îi zic „Comorița mea”.

 

Foto: Dima Iacovlev

Aducem mulțumiri pertenerilor pentru colaborare:

Ținuta pentru Emilian Crețu: Viggo Moldova

Ținuta pentru Nina Crețu: Ala Savca

Make-up: Olga Migalatieva

Coafură: Aliona Okrain

Locație: T5 Bar