Actorul Emilian Crețu a rămas indignat de cazul Victoriei Pruteanu, mamă și tutore a cinci copii, condamnată recent la trei ani și opt luni de închisoare pentru că și-a înjunghiat soțul care o amenința cu moartea.  

Drama întâmplată în familia Victoriei i-a amintit lui Emilian despre copilăria lui. Actorul a venit, prin exemplu propriei familii, cu un îndemn către toate femeile.

Mama bătută, copiii exploatați

„Acest caz mi-am amintit de copilăria mea, zic eu frumoasă. Pe tatăl meu niciodată nu l-am înțeles și nici nu înțeleg bărbații care își bat soțiile și propriii copii. Violența în familia mea a fost la ordinea zilei, tatăl meu o bătea pe mama fără niciun motiv, nu scăpam nici noi de bătăi și mersul în genunchi pe grăunțe. Noi mereu eram fugari și dormeam pe unde nimeream, popușoaie, vecini… Deseori mama era bătută, dezbracată și scoasă afară în frig, dormea în iesle la vacă, respirație vacii o încălzea toată noaptea. Doar noi și mămica știam de acest ascunziș. Țin minte odată cum taică-meu a venit beat acasă și fără niciun motiv a început să o bată pe mama, eu cu fratele meu, ambii neputincioși, plângeam pe lijancă. Mama îl ruga s-o lase să trăiască și chiar îi săruta picioarele (nu exagerez și nu încerc să vă uimesc sau șochez) în acel moment, la viața de vreo 8-9 ani îmi ziceam: dacă aș fi în locul mamei l-aș omorâ în timp ce doarme. Mereu o întrebam pe mama de ce nu divorțează, de ce nu fugim de acasă? Mama mereu îmi zicea: „mi-e frică, o să ne găsească și o să ne omoare pe toți”. Cu aceste cuvinte era amenințată mama dacă-l părăsește.
Nici pâna azi nu înțeleg de ce femeile ascund violența în familie și suportă chinul o viață întreagă?! Nu încerc să o justific pe doamna respectivă, eu doar vă întreb: cum ați reacționa voi ,femeilor, din frică l-ați omorâ pe soț sau tot din frică v-ați omorâ viața alături de el?????????
Nicio casă de copii nu poate să ofere dragostea unei mame, chiar dacă ea a comis o crimă…

P.S. Am scris aceste gânduri nu ca să mă plâng cât de greu am trăit, ci ca să îndemn femeile să nu le fie frică, să fugă de acești „bărbați”….

Citește și Petiție Publică: „Vrem ca Victoria Pruteanu să-și crească copii acasă, fiind în libertate!”