Acum aproape două săptămâni, aflam că Elena Baltagan, alias Ellie White, a adus pe lume o fetiță pe nume Alexis Maria și a devenit automat mama a doi copii. Indiferent de toate grijile părintești pe care le are, vedeta publică pe internet artiole cu referire la maternitate, iar în ultimul material apărut pe blogul său personal, mărturisește câteva sfaturi care vor prinde bine pentru viitoarele mămici.

„Imediat se împlinesc două săptamani de când sunt acasă cu cea mică și totuși, parcă o cunosc dintotdeauna. Chiar s-au schimbat foarte multe în doar două săptămâni. Bebelușul crește repede, iar eu sunt curioasă și îmi doresc să învăț totul despre ea, creșterea și dezvoltarea ei … diferențele care încep să se vadă între ea și cum era Mihăiță în perioada aceea”, spune Elena, în ultimul articol publicat pe internet.

„Câteva din lucrurile care mi-au fost transmise și mie și le-am încercat pe propria piele… Ce trebuie să faci de acum înainte:

Să nu renunți la contactul piele-pe-piele. Vei observa că bebelușul tău este foarte liniștit și impresionat atunci când te simte, când simte căldura corpului, mirosul tău și totodată se va simți în siguranță. În cazul meu, atât Mihăiță, cât și micuța adorm mult mai bine la mine în brațe…

Dacă întâmpini probleme cu alăptatul, nu ezita să ceri ajutor. Mergi la medicul tău, vizitează centre de specialitate sau vorbește cu prietenele care au trecut prin această perioadă… Vei avea parte de multe informații ajutătoare! În cazul meu, medicul mi-a recomandat Galafor Forte, ceai de chimen și anason și să consum multe lichide. Funcționează foarte bine!

Băița copilului este o altă problemă de care te vei lovi. Bebelușul poate fi îmbăiat zilnic, după ce a ieșit din spital. Trebuie să aveți foarte mare grijă, astfel încât cordonul ombilical să fie menținut cât mai uscat. Buricul se curăță doar cu soluția indicată de medic până când va cadea singur. Noi am fost sfătuiți de către medic să facem următoarele: băiță zilnic până la vârsta de 1 an, iar legat de cordonul ombilical, în fiecare seară îl tamponăm ușor cu betadină.

Vorbește cu cineva. Fie că te destăinui soțului, mamei sau unei prietene, important este să îți exprimi emoțiile care vor veni imediat după venirea bebelușului pe lume. Am norocul că pot vorbi cu Doru, care mă înțelege și comunicăm foarte bine, dar am și câteva prietene bune cu care mai povestesc.

Ține un jurnal sau începe un blog… O agendă, un pix și răbdare. Chiar dacă nu te pricepi în ale scrisului, vei vedea că în această perioadă vei avea inspirație și subiecte despre care să scrii. Copilul tău o să fie foarte încântat când va crește si va vedea că ai făcut asta pentru el. Eu am o agendă cu toate momentele speciale din viața lor și în plus, facem multe, multe poze și filmări.

Primele săptămâni, acasă, cu cel mic, sunt cele mai provocatoare din punct de vedere emoțional, dar și fizic. Vor fi foarte multe schimbări pentru tine și uneori te vei simți epuizată, dar toate acestea vor trece, fii puternică, merită!

Ai grijă să mănânci mese regulate și să consumi multe lichide, este foarte important să accepți ajutorul din partea celor din jurul tău atunci când îl oferă și să te odihnești atunci când ai nevoie”, mai spune mămica, pe blogul său personal.

Elena Baltagan a publicat și o colecție de fotografii fin albumul de familie, realizate la scurt timp după nașterea băiețelului său, Mihai. Acum, Mihăiță are doi ani și este copia fidelă a mamei sale.

Foto: elliewhite.ro

Distribuie articolul: