În contextul dezbaterilor și marșurilor pe tema avortului, desășurate în acestă perioadă și în România, mai multe vedete din showbiz s-au văzut nevoite să-și exprime punctul de vedere. Ellie White a trecut, acum câțiva ani, prin experiența unui avort nu din propria voință, ci pentru că inima bebelușului pe care îl purta în pântece a încetat să mai bată. Astăzi, când se poate lăuda cu un fiu de 4 ani și o fetiță de aproape 2 ani, Elena a decis să-și facă publică povestea și îndemnul către toate femeile.

„Eu consider că orice femeie are dreptul de a face cu corpul ei ce își dorește. Sunt o fire religioasă, cred că există cineva acolo sus care ne ajută, ne veghează, spuneți-i cum vreți. Nu sunt genul fanatic, care nu ratează o slujbă la Biserică, dar cred cu tărie că un copil este un DAR – de la Dumnezeu, de la natură.

Oricum ai lua-o și orice ai crede, un copil este o minune! Mă uit însă, cu paărere de rău, în jurul meu și văd atâtea femei care, efectiv, abuzează de corpul lor. Văd și cunosc atâtea cupluri care își doresc cu disperare un copil în viața lor, oameni care își dau și ultimul bănuț pentru o însămânțare in vitro, la care se uită ca la mana cerească și nu au parte de marea bucurie a vieții, minunea naturii, darul de la Dumnezeu – un copil. Mă uit și în partea celalaltă și vad și cunosc femei care nu dau doi bani pe minunea din pântecul lor și abuzează de darul naturii în nenumărate rânduri. Și mă văd nevoită să revin la prima idee cu care am pornit articolul acesta: Cred cu tărie că fiecare femeie are dreptul de a face cu corpul ei exact ce-și dorește. Însă nu poate să nu-mi pară rău când văd atâta discrepanță în lume. Nu pot să nu plâng pentru acei copilași cărora li s-a refuzat dreptul de a trăi doar pentru că „mami” nu a știut să fie responsabilă cu corpul ei și nu a știut să se protejeze într-o epoca ce, efectiv, abundă de metode de contracepție. Nu pot să nu plâng când văd cu câtă ușurință merge „mami” la doctor, se urca pe masa de operație, își depărtează picioarele și lasă lama să-i taie încet-încet bucățică de om crescută în ea!

16708747_10155455916371030_7297596245034093969_n

14516565_10154999622171030_2977486220120418150_nAcum vreo 6 ani am făcut un avort. Am rămas însărcinată în ciuda faptului că luam pastile contraceptive. Așa a fost să fie. Am fost la doctor și mi-a confirmat că este sarcină. Am plâns și de bucurie, și de teamă – eram complet nepregatită și debusolată, dar nici o secundă nu am pus în balanță viața bebelușului. La următoarea vizita la doctor trebuia să îi auzim inimioara bătând. Nu a bătut. Niciodată. Era o sarcină toxică. S-a oprit în evoluție la 6 săptămâni. Am programat operația ziua următoare. În ziua în care am aflat că nu va exista un bebe, am plâns, am suferit. După operație, am plâns și mai tare și, până la nașterea lui Mihăiță, am ținut în ramă, la vedere, ecografia primului bob de mazăre din corpul meu. Și acum plâng de fiecare dată când mă gândesc la poza aia alb-negru, care m-a facut să tremur de emoție. Un copil e un DAR! O minune!

Nu cred că este corect pusă problema când spunem „nu ești pregătită să ai un copil în viața ta”. Nu toate femeile sunt făcute să fie mame. Dar, în secolul în care trăim, acest secol în care ai la dispoziție ATÂTA informație și ATÂTEA metode de contracepție, a recurge la avort doar pentru că „nu ai știut” sau „nu poți” sau nu mai știu eu ce altă explicație menită să te facă să crezi că ceea ce vrei să faci e bine, mi se pare ieal. Da, ireal și de blamat!

Dacă este o chestiune medicală și sarcina nu mai poate fi salvată, atunci este de înțeles. Dar altfel, îmi pare rău, dar eu una nu înțeleg. Nu înțeleg de ce nu te protejezi TU ca și femeie, în loc să-ți ciopârțești corpul, de ce nu ai grijă de tine și să eviți traumele fizice (cred eu, si psihice)?

14448888_10154989930936030_5984926140163506688_n

Da, și bărbații sunt de blamat în unele situații, dar, așa cum am spus și mai sus, cred că e dreptul femeii să facă ce vrea cu corpul ei. Îmi pare rău că trebuie să existe subiectul acesta în spațiul public, dar… probabil că așa trebuie să fie. Am făcut această mărturisire în contextul dezbaterilor și marșurilor din ultima vreme, pentru că eu cred că lumea nu se împarte în alb și negru, sunt mereu mai multe nuanțe într-o decizie și, poate, ar fi mai bine pentru fiecare dintre noi să nu fim atât de vehemenți în dreptul opiniilor celorlalți. Dragile mele, va rog din suflet: protejați-vă! E mai simplu și mai frumos”, spune Elena Baltagan, în mesajul său virtual.

Foto: Facebook,  Fotograf Mircea Netea

Distribuie articolul: