După ce a declarat că pleacă de la emisiunea “Moldova în direct”, pe care o prezenta la Televiziunea Publică Moldova 1, Elena Robu s-a implicat în realizarea unui proiect video la Portalul de Știri UNIMEDIA. Prezentatoarea a povestit într-un interviu exclusiv pentru revista noastră motivele plecării sale, dar și de ce a ales să se implice în echipa UNIMEDIA. A fost decizia mea, în urma conjuncturilor create
Trebuie să recunosc că atunci când la Departamentul Știri era Liliana Vițu, iar la conducere Angela Sârbu, am avut mult mai multă susținere. De un an încoace au apărut anumite animozități și nu mă mai regăseam în echipa M1. Eu mi-am dorit un alt suflu, o schimbare, o valoare adăugată emisiunii și cum, conducerea nu mi-a acceptat propunerile, după doi ani am decis că trebuie să plec. Sunt sigură că cei zece ani de televiziune îmi vor fi de folos.

UNIMEDIA și online-ul sunt schimbarea pe care mi-o doream
Am ales online-ul nu în defavoarea televiziunii, tot ce am învățat îmi va prinde bine. Cred că am ales lucruri noi, îmi plac provocările și noile oportunițăți, iar în echipa UNIMEDIA am găsit sprijinul și locul potrivit pentru mine ca jurnalistă
La UNIMEDIA voi avea un proiect video, e vorba despre o emisiune de dezbateri, informativă, dar și foarte participativă. Vrem să venim cu anumite elemente noi, poate de show, cu implicarea foarte activă a privitorilor și a internauților. Eu m-am obișnuit să fac și munca de prezentator, și cea de producător, iar aici, având și sprijinul colegilor, ne vom descurca de minune.

Vreau să fiu vocea cetățenilor, să fiu cât mai aproape de problemele lor
Îmi plac mult și optez mereu pentru emisiunile în direct – ele dau viață și nu pot fi cenzurate. Participarea politicienilor și a personalităților din diverse domenii în emisiunea mea m-a învățat să am o bună reacție, să am mereu o replică. Moderatorul trebui să-i implice pe toți, am avut cazuri când invitații erau în conflict de opinii, așa că a fost dificil, pe alocuri, să le temperez discuția. Principalul lucru: am încercat să-i fac pe invitați să nu se eschiveze de la răspunsuri.

Politicienilor noștri le lipsește în primul rând responsabilitatea
Să faci declarații, să spui minciuni e foarte ușor – de asta se ocupă politicienii noștri, iar noi, jurnaliștii, suntem în goana după dreptate și adevăr. Voi continua să-i am ca invitați și aștept o mai mare deschidere de la ei. Femeile din politică au un cuvânt de spus, dar trebuie să fie mai curajoase și să demonstreze că ele pot să reușească, uneori mai multe decât bărbații.