Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a scris, pe blogul său, că se gândeşte să organizeze în februarie 2014 o audiere în Parlamentul European având ca temă situaţia copiilor români ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate, acuzând, totodată, Guvernul că nu face nimic în această privinţă. “Una dintre problemele sociale cele mai grave cu care se confruntă România în acest moment este cea a sutelor de mii de copii ai căror părinţi sunt plecaţi să muncească în străinătate pentru a le asigura o viaţă mai bună. De multe ori, din păcate, lucrurile ajung să fie exact pe dos: în loc ca aceşti copii să aibă parte de o familie iubitoare care să le fie alături, aceştia sunt izolaţi şi cresc fără să fie protejaţi. Sunt vulnerabili emoţional şi, uneori, chiar şi material” , susţine Elena Băsescu.

Europarlamentarul PDL acuză Guvernul de la Bucureşti că nu se ocupă de această problemă, pe care intenţionează să o aducă pe agenda Parlamentului European.

“Pentru că Guvernul României nu face nimic – nici măcar nu recunoaşte problema -, îmi iau angajamentul de a contribui şi eu la această cauză atrăgând atenţia asupra acestei probleme. Mă gândesc chiar să organizez un «hearing» pe această temă în Parlamentul European în luna februarie din 2014. Poate reuşim să luăm în dezbatere un cadru legislativ integrator care să îmbunătăţească această situaţie”, susţine Elena Băsescu.

Sursa: www.mediafax.ro

Foto: infobraila.ro

Distribuie articolul: