A venit special pentru sesiunea LeaderSHE, chiar dacă timpul de afară era deloc favorabil. Le-a povestit istoria ei de ascensiune în politică şi despre cum a luat decizia să lucreze în una din cele mai respectate instituţii europene, Parlamentul European. După ce a tras o sperietură zdravănă, fiindcă avionul a avut câteva probleme la aterizare, Elena Băsescu a ajuns la ASEM, unde a avut loc întâlnirea şi le-a salutat pe participantele LeaderSHE. De această dată, la Chişinău au venit şi cei de la LeaderSHE Comrat.

După ce a povestit despre regimul zilnic încărcat, dar şi responsabilităţile de europarlamentar, fetele au asaltat-o cu întrebări din cele mai diverse.

La întrebarea dacă are ca model vre-o femeie lider din politica romaneasca, Elena a spus că nu s-ar fi inspirat de la o anume femeie politician, ci mai degrabă din exemplul tatălui său, iar intrarea sa în politică a fost un parcurs firesc.

Elena a spus că deseori este ironizată de presa de acasă fiindcă vorbeşte mai mult despre Moldova decât despre România, ceea ce explică prin impresia bună lasată de conaţionalii noştri „dar şi faptul că vorbim aceeaşi limbă şi avem o istorie comună m-a făcut să fiu atât de legată de Moldova”.

Chiar dacă LeaderSHE, este un club apolitic, Elena a povestit mai multe detalii despre politică şi mersul acesteia, tocmai fiindcă, în opinia ei, fetele trebuie să cunoască acest domeniu ca să se poată implica în viaţa socială.
EBA le-a încurajat pe fete să nu renuţe niciodată la visele lor: „Să faceţi ceea ce vă doriţi chiar dacă alţii vă spun că nu merită.”

Întrebată cum i s-au părut fetele selectate anul acesta să participe la LeaderSHE, ea a spus: „trebuie să fii foarte ambiţios şi rezistent şi dacă ai caracterul fetelor de la LeaderSHE pe care eu l-am văzut astăzi şi de care am rămas foarte impresionată cu siguranţă vei reuşi. Am văzut câteva calităţi reale de lider pe care le recunoşti numai în momentul în care încep să vorbească.”

În curând vă invităm să citiţi un interviu în exclusivitate cu Elena Băsecu, femeia din politica românească.

Distribuie articolul: