Anul electoral 2014 promite apariții tot mai frecvente ale politicienilor familiști. Cu această ocazie, vă prezentăm o colecție de fotografii cu cele mai importante fețe politice masculine din Republica Moldova, alături de soțiile lor. Pe majoritatea le vedem des, dar o parte dintre ele au decis să se retragă din ochii presei.

Prima Doamnă a RM, Margareta Timofti, apare frecvent în public; cu ocazia diferitor campanii sociale și chiar evenimente mondene:

Soția premierului Iurie Leancă, Aida Leancă, apare, în schimb, foarte rar alături de prim-ministru. A fost surprinsă, însă, în stânga prim-ministrului, la un eveniment caritabil, desfășurat în Austria:

Soția Președintelui Parlamentului RM, Galina Corman, apare de asemenea rar, deoarece și-a susținut, recent, teza de doctor în Germania, acolo unde învață și unul dintre feciorii familiei. Recent, cuplul au fost surprins de Antonița Fonari la un eveniment:

Zuzana Candu (cetățeană cehă) este soția lui Andrian Candu, vicepreşedinte al Partidului Democrat și vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Președintele PLDM, Vlad Filat, s-a căsătorit, de curând, cu jurnalista Angela Gonța, care așteaptă, acum, primul său copil:

Soția preșerintelui PDM, Victoria Lupu, este lector la catedra REI, ASEM, predând fluent în franceză și engleză:

Familia Taisiei și a lui Vladimir Voronin a împlinit, acum 2 ani, ”vârsta de aur”, adică 50 de ani de la întemeiere:

Dina Ghimpu, soția președintelui PL, Mihai Ghimpu, este critic de teatru și a lucrat la Direcţia arte şi învăţământ artistic a Ministerului Culturii şi Turismului:

Soția lui Vlad Plahotniuc se numește Oxana Childescu și apare de asemenea rar în spațiul public. Tatăl Oxanei este artistul plastic Emil Childescu.

Soția democratului Dumitru Diacov este Tatiana Diacov, proprietara ziarului ”Novoe Vremea”:

Irina Ioniță este soția lui Veaceslav Ioniță – Preşedintele comisiei Economiei, Buget şi Finanţe a Parlamentului:

Galina Dodon este soția lui Igor Dodon, președintele PSRM deja de 15 ani și educă, împreună, doi fii:

Soția lui Valeriu Streleț, Aurelia Braguța, este doctor în economie și preşedintă a Asociaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri din Republica Moldova. În luna iulie a anului trecut, Aurelia a adus pe lume o fetiță – cel de-al patrulea copil din familia liberal-democratului Valeriu Streleț:

Victoria Munteanu este soția deputatului liberal Valeriu Munteanu; cea care i-a dăruit 3 fetițe minunate!

Soția lui Valeriu Ghilețchi – Marina Ghilețchi, i-a dăruit deputatului PLDM o fiică și doi feciori:

Interpreta Violeta Marian este soția ministrului Justiției, Oleg Efrim:

Sora Violetei, Nona Marian, este și ea soție de politician, formând un cuplu fericit alături de Iurie Ciocan – Preşedintele Comisiei Electorale Centrale:

Stela Recean, soția ministrului de Interne al Republcii Moldova, este manager superior la PricewaterhouseCoopers Chișinău:

Tatiana Lazăr, soția ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, este președintele unei agenții de turism din Republica Moldova:

Soția ministrului Tineretului și Sportului, Octavian Bodișteanu, este interpreta Janet Erhan:

Surse foto: http://kurier.at/, moldova-kulturverein.de, IPN, point.md, profit.md, tribuna.md, ziarulnational.md, Vip Magazin, www.president.md, Facebook.com

Distribuie articolul: