Astăzi, 3 octombrie, la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici” a fost desfășurată Festivitatea dedicată Zilei profesionale a lucrătorului din învăţământ. În cadrul evenimentului a avut loc premierea laureaților concursului republican „Pedagogul anului”. Concursul s-a desfășurat pe parcursul unui an, în trei etape: la nivel local, raional și republican. Participanții au concurat la trei categorii, notează UNIMEDIA.

I. „Educatorul anului” a fost desemnată Ecaterina Bratescu, de la grădinița nr.8 din Orhei.

 

 

II. „Învățătorul anului” – Lilia Tighineanu, de la școala primară nr. 21, mun. Bălți,

 

III „Profesorul anului”- Liliei Butnari, care este profesoară de chimie la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din mun. Bălți.

 

Premierul Iurie Leancă și ministrul Educației, Maia Sandu, au înmânat învingătorilor diplome, flori și premii bănești a câte 50 de mii de lei.

Premierul a povestit că vine dintr-o familie cu un părinte profesor de fizică și matematică. „Pot să vă spun că sunt absolut conștient cât de dificil v-a fost să rezistați și să nu vă pierdeți speranța că, într-o bună zi, lucrurile se vor schimba în bine și în învățământul din țara noastră”, a menționat Leancă.

Ministrul Educației, Maia Sandu, a îndemnat colegii să aplice metode creative de predare, astfel încât copiii să învețe să gândească și să contribuie la modernizarea sistemului educațional.

Pe 5 octombrie este marcată Ziua profesională a lucrătorilor din învățământ. În acest an, au fost înmânate 50 de diplome ale Guvernului de Gradul I,II și III. La final, cadrele didactice au avut parte de un concert.

Sursa:  www.unimedia.md

Foto: captură video TV7

Distribuie articolul: