Puțini oameni știu despre cine stă, de fapt, în spatele celebrelor fotografii ale lui Marilyn Monroe. Vorbim despre fotograful care a admirat aproape intim frumusețea ispititoare a blondei și care a surprins-o în cele mai frumoase ipostaze. Despre cine vorbim, aflați mai jos!

Lawrence Schiller a devenit, în timp, nu doar fotograful personal al seducătoarei Monroe, ci și un prieten apropiat, căruia i se destăinuiau secrete. S-au cunoscut în luna aprilie a anului 1960, atunci când Monroe a început filmările celebrei producții „Let’s Make Love”.

Trimis din partea revistei „Look”, pentru a „fura” de pe platou cadre exclusive, Lawrence practic a învățat fotografia de la zero. Monroe îi divulga cunoștințele sale în materie de unghiuri de fotografiere, pentru ca mai apoi să aleagă împreună cele mai reușite fotografii.

Cele mai celebre și frumoase fotografii ale lui Lawrence cu Marilyn au ieșit la cea de-a doua întâlnire a lor. În 1962, actrița participa la filmările ultimei sale producții (Something’s Got To Give). Lawrence a înțeles din primele clipe că va urma momentul scufundării în apă și anume așa au cunoscut lumina zilei fotografiile cu Monroe dezgolită la bazin. Au fot fotografiile realizate cu doar patru luni înainte de moarte…

Era prima dată când Marilyn a acceptat să pozeze nud și asta –  pentru a le dovedi celor de la „20th Century Fox” că poate fi la fel de valoroasă ca și instrument de publicitate, la fel ca orice altă actriţă din lume. 

Marilyn ştia cum lumina îi modela corpul şi chipul, de aceea primea foarte rar indicaţii despre cum să pozeze. Dacă îi dădeai o eşarfă, ea ştia să se joace cu ea, aşa cum un copil se joacă cu o jucărie. Dacă îi dădeai un costum de baie din două piese, ştia exact când să îl dea jos astfel încât să ajungă pe coperţile tuturor revistelor. În faţa camerei foto, la fel ca şi pe platourile de filmare, Marilyn juca un rol. Ea avea abilitatea de a-şi aduna toţi demonii într-o cameră şi să închidă uşa. O dată ce uşa era închisă, ei nu mai existau în mintea ei”, a declarat Lawrence ulterior, într-un interviu pentru publicația Daily Beast.

După ce Marilyn a murit, la 5 august 1962, cariera fotografului a luat din nou avânt. Imediat după asasinarea divei, fotografiile lui Schiller au fost solicitate pentru publicații renumite ca Life, Playboy, Glamour, Time, Newsweek, Paris Match și Stern.

Au început ședințe foto cu Barbra Joan Streisand, Clint Eastwood, Paul Leonard Newman și alte celebrități ale anilor ’60.

Acum, Lawrence are cinci copii și cinci nepoți, locuiește la New York și Los Angeles, iar cartea de confesiuni „Marilyn & Me” este cea de-a 11-a din cariera sa.

Foto: nydailynews.compacotloen.wordpress.com,everyday-i-show.livejournal.comelizabethavedon.blogspot.com, zimbio.comblip.tv

Distribuie articolul: