Anna Trofim și Petru Croitoru sunt doi tineri pentru care aventura înseamnă să hrănești elefanții din palma ta sau să îți gătești singur, la foc, în condiții de pădure tropicală. Ea arată foarte bine, are un corp sculptat, de invidiat, iar el e pasionat de fotografie. Ambii însă călătoresc și se bucură de viață mereu, uimindu-și prietenii și apropiații cu fotografii care-ți taie suflarea. Pe bune, ei tot au pauze în respirație, uneori!

Prima vacanță n-o vor uita prea curând

„Prima noastră călătorie a fost în Croația, în vara anului 2013. Într-o zi de vară aveam marea dorință de a merge undeva. Am urcat în mașină și peste câteva ore eram în Croația. A fost o aventură în tot sensul cuvântului, fără nici o programmare, nici o cazare rezervată. Totul spontan și Wild. La întoarce eram foarte bronzați, obosiți, dar fericiți. După aia au urmat alte călătorii prin Europa și înafară, precum Costa Rica sau Zanzibar”.

Ei nu caută destinația, ci zborurile ieftine

„Când decidem să mergem undeva de obicei nu ne concentrăm prea mult pe destinație. Pur și simplu căutăm care sunt ofertele companiilor de zbor în orice direcție a lumii. După aia alegem pe cea care ne ispira cel mai mult. De obicei luăm doar biletele de dus, iar întoarcerea o decidem pe parcurs, în dependență de cum ne găsim sau ce și cât vrem să mai vedem. La capitolul cazare ne bazăm de cele mai multe ori pe Aplicația Booking.com. Schimbăm cazarea la 2/3 zile, deoarece în așa mod putem vedea cât mai multe locuri și să întâlnim persoane noi.”

Jumătate de an de vacanțe… ce spuneți?

„Din punct de vedere de timpului petrecut în călătorii aș zice că suntem mereu în vacanță! De fapt cam așa crede toată lumea, toți prietenii despre noi. Noi zicem că suntem norocoși, deoarece ne putem organiza singuri cu munca, avem orare flexibile și asta me permite să fim activi și de la distanță. Combinația perfectă e 6 luni din an muncim, iar alte 6 luni suntem în vacanță.”

Oricum, cineva are mai multe poze

„Când ne întoarcem din călătorii sunt eu cea care are cele mai multe poze, desigur. Ne completăm, pentru că Petru e pasionat de fotografie, iar mie îmi place să pozez de când eram mică, tatăl meu fiind fotograf de meserie. Au fost perioade când multe dintre persoanele apropriate mie, rudele mă îndemnau să încep o carieră de fotomodel pentru că am abtitudini și caracteristici fizice propice. Eu însă niciodată nu am luat-o prea în serios. Acum cred că sunt prea bătrână să o pot face.”

Le place soarele, dar visează la Polul Nord

„Noi la moment suntem deja într-o destinație, Thailandia, dar oricum visăm la următoarea. Încă nu știm unde va fi, dar nouă ne-ar plăcea Philippine. Care e destinația de vis?! Greu de spus, pentru că visul meu e să pot vedea cât mai multe locuri posibile. Alaska poate fi un punct pe hartă, dar cred că vor trece ceva ani buni până vom ajunge acolo.”

Se pregătesc pentru turul cel mai emoționant

„Încă nu am găsit un loc sau o țara unde am dori nespus să ne stabilim. Olanda, și anume Amsterdam e cea care ne satisface cel mai mult. Timpul liber îl organizăm destul de bine pentru a face ceea ce ne place. Eu ador musica, dansul, cărțile, bucătăria bună, plimbările și somnul dulce. Pasiunile lui Petru sunt fotografiile și colecționarea automobilelor de epocă. Moldova din păcate o cunoaștem prea puțin. În schimb avem în program un tur prin toată Moldova pentru a o descoperi în lung și larg. Cred că va fi turul cel mai emoționant.”