O țară întreagă se mândrește cu ei, cei mai buni voluntari din Republica Moldova. La începutul lunii decembrie, au fost premiați cei mai harnici voluntari în cadrul ”Festivalului Voluntarilor 2014”. La Teatrul ”Eugene Ionesco” s-au adunat sute de voluntari de toate vârstele , câștigătorii obținând premii de valoare.

Evenimentul a impresionat pulicul cu magia teatrului de foc  oferit de „Sansara”, urmat de mişcări în ritm de dans de la prietenii festivalului- trupa „Black and White”și un show oferit de instructorii „Kangoo Club Moldova”, care au transmis bună dispoziție, făcând sport și dansând în același timp.Vocaliștii de la „Brio Sonores” au cucerit publicul cu prezența lor. Aceștia au cântat și au oferit flori voluntarilor. La crearea unei atmosfere calde și relaxante de sărbătoare au contribuit și interpretele Cătălina Rusu, Elena Jevelea și Andreea Braga. 

Câștigătorii au primit trofeul festivalului, diplome, premii bănești din partea finanțatorilor și a organizatorilor, dar și premii din parte partenerilor. Printre personalitățile notorii care au susținut voluntarii cu aprecieri și aplauze sunt viceministrul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, Domnul Sergiu Stanciu, regizorul Valeriu Jereghi, jurnalista Angela Aramă.

Festival Voluntari

„Noi ne-am gândit cum am putea ridica la un alt nivel calitatea voluntaritului în Moldova și nu facem altceva decât munca pe care trebuie să o facem și anume, să implementăm legea voluntariatului și prin aceasta să promovăm în toată țara ca voluntarii să se simtă cu adevărat mândri că sunt voluntari și calitatea lor de voluntari să fie apreciată de societate. Noi vom susține și încuraja voluntariatul în continuare”, a declarat viceministrul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, Domnul Sergiu Stanciu.

„Eu mi-aș dori ca voluntariatul să devină foarte important pentru țara noastră, pentru că în sala asta se află cei mai de calitate tineri din Republica Moldova. Voi veți fi cei care veți deveni succesorii clasei politice de astăzi. Voi veți conduce Republica Moldova”, a punctat jurnalista, Angela Aramă.

Un alt invitat și membru al juriului, care a anunțat câștigărul categoriei „Voluntariatul promovat prin intermediul fotografiei” este marele regizor, Valeriu Jereghi. Deși la categoria pe care a jurizat-o în acest an au fost mai puține dosare, el și-a expus speranța ca la anul viitor vor fi mai mulți fotografi profesioniști. „Această mișcare este foarte tânără, iar în țările europene știm că această activitate este voluntară, dar și obligatorie. Recunosc, fac și eu voluntariat și lucrez cu echipe de voluntari la proiectele cinematografică”, a menționat regizorul Valeriu Jereghi.

festival voluntari

Dacă nu ați reușit să ajungeți la gala de premiere a voluntarilor și sunteți curioași să aflați cine sunt cei mai buni voluntari din 2014, vă oferim posibilitatea să îi cunoașteți:

1. Cel mai activ ONG

Locul I: Centrul de Comunicare și Informare „Midava”

Locul II: AO Centrul de Asistență Socio-Medicală de Îngrijire la Domiciliu „Casmed”

2. Cel mai bun proiect/activitate/acţiune de voluntariat, realizată în 2014

Academy of Manliness

3. Cel mai activ Voluntar

Locul I: Colesnic Tatiana

Locul II: Anastasia Vârlan

Locul III: Bratu Adrian

4. Cea mai activă Companie care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2014

Loial-DT SRL

5. Cel mai activ grup de inițiativă care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2014

CUBO – portal informativ destinat elevilor

Premiu Special: Black&White Dance Center

6. Persoanele publice care fac voluntariat (secțiune pentru vedete, interpreți, deputați)

Vlad Codreanu

7. Cel mai activ jurnalist care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2014

Locul I: Mihaela Josan

Premiu special: Iuliana Mămăliga

8. Cel mai bun eseu

Locul III: Elena Botnaru

Locul II: Victoria Laur

Locul I: Anastasia Negară

9. Voluntariatul promovat prin intermediul multimedia, secțiunile foto și video

Locul I: Valentina Martin

Premii speciale: Svetlana Tataru și Dumitru Vatamanu

10. Cel mai activ coordonator de voluntari

Locul III: Alina Butnaru

Locul II: Liliana Ionaș

Locul I: Svetlana Taras

11. Premiu Special Pentru REBRAND FESTIVALUL VOLUNTARILOR 2014

Stas Zaldea

Evenimentul este la a 12-a ediție și în fiecare an a adună sute de aplicanți. Organizatorii spun că nu vor renunța la acest proiect, care îi încurajează pe voluntari dar și promovează activitatea de voluntariat în Republica Moldova. ”Festivalul Voluntarilor 2014” a fost organizat de Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, ONG ”Serviciu pentru Pace”, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Municipiului Chișinău și Coaliția pentru promovarea legii și activităților de voluntariat.

P

Distribuie articolul: