Ediția din acest an a premiilor Golden Globes nu a fost lipsită de surprize. Leonardo Dicaprio, Matthew McConaughey, Amy Adams, Cate Blanchett, Robin Wright și Michael Douglas s-au numărat printre mării câștigători ai seriei. Premiul cel mare, pentru cel mai bun film dramă, a mers însă către “12 Years a Slave”. 

Pelicula “American Hustle” a câștigat cele mai multe premii la ediția din acest a Golden Globes, asta în vreme ce pelicula “12 Years A Slave” a câștigat trofeul pentru cel mai bun film dramă. Trofeul pentru cel mai bun regizor a fost câșigat de Alfonso Cuaron pentru “Gravity”, în vreme ce Sandra Bullock a trecut practic neobservată la acest eveniment.

 Alfonso Cuaron

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal într-o dramă i-a revenit lui Cate Blanchett pentru “Blue Jasmine”, în vreme ce Matthew McConaughey a fost surpriza serii și a câștigat premiul similar masculin grație rolului din “Dallas Buyers Club”.

 Cate Blanchet

Gloges

Amy Adams a plecat acasă cu un Glob de Aur pentru rolul ei din pelicula “American Hustle”, în vreme ce Leonardo Dicaprio a câștigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal într-un film de comedie cu “The Wolf on Wall Street”.

 Amy Adams

Di Caprio

Jennifer Lawrence și Jared Leto au fost câștigători la categoriile secundare, în vreme ce peliculă italiană “La Grande Belezza” a câștigat trofeul pentru cel mai bun fil străin.

 Jared leto

Categoria seriale tv a fost dominată de “Breaking Bad”, care și-a adjudecat trofeul pentru cel mai bun serial, în vreme ce Bryan Craston și Aaaron Paul au câștigat categoriile cel mai bun actor principal într-un serial tv și cel mai bun actor secundar într-un serial tv.

 Bryan

Surpriză la categoria cea mai bună actriță într-un serial tv, categorie unde favorită era Juliana Marguiles. Premiul i-a revenit însă lui Robin Wright pentru prestația ei din “House of Cards”.

Premiul pentru cea mai bună actriță într-o mini serie tv i-a revenit lui Elisabeth Moss pentru “Top of the Lake”, iar categoria masculină a fost câștigată de Michael Douglas pentru “Behind the Candelabra”.

Sursa/Foto/Lista Completă