Designerul autohton Evgheni Hudorojcov a fost aplaudat și lăudat de criticii de modă la Black Fashion Week, prezentare organizată recent la Paris. Cu o colecție nou-nouță, la care s-a muncit mult, cu multă abnegație și cu mari emoții, rochiile EHO au strălucit și de această dată, deja în capitala modei, la Paris. Perseverența, dăruirea de sine și dragostea pentru frumos – acestea sunt calitățile care l-au propulsat pe tânărul designer să ajungă până în capitala mondială a modei. “Participarea la Black Fashion Week mi-a fost propusă după prezentarea pe care am avut-o la Dakar Fashion Week 2013. Atunci, organizatoarea Adama Paris a rămas plăcut surprinsă de creațiile EHO și mi-a oferit șansa de a participa la acest eveniment, propunându-mi un pachet special. Trebuie să recunosc că am depus un efort enorm ca să fiu la înălțimea acestui show, dar cred că s-a meritat”, a declarat pentru revista PentruEA Evgheni Hudorojcov.

Designerul care visa încă din adolescență să ajungă cu o colecție proprie în Paris a declarat că după două zile s-a și îndrăgostit de orașul modei și al parfumurilor. “Mă simțeam ca acasă. A fost foarte emoționant, deoarece este un pas important în cariera mea, dar și o investiție sănătoasă pentru viitorul brand-ului meu. Până la show aveam și dubii, am ajuns să nu-mi mai placă nicio rochie creată de mine, să fac isterii, dar când am văzut primul model pe podium și reacția publicului, cred că mi s-au înmuiat picioarele. Apariția fiecărei ținute mă făcea și mai fericit și mai mândru ce ceea ce am creat”, ne-a mai mărturisit tânărul designer.

 

 

Evgheni Hudorojcov a prezentat la Paris Black Fashion Week noua sa colecție – Heaven Inside, Spring 2014. Despre ea, creatorul spune că este o colecție și dură, și moale, și firavă, și foarte puternică. Sunt rochii de seară, cu croieli îndrăznețe, pentru femei cu personalitate, care, speră și Evgheni, își vor găsi repede stăpânele aici, la Chișinău, dar și peste hotarele țării. “Mă bucură faptul că am fost primit cald și, cel mai important, cu un sincer ‘Bun venit!’ – Welcome Home, Welcome In Paris!, așa mi-au afirmat mai mulți critici de modă prezenți la eveniment”, a povestit designerul.

 

Cu o istorie de 10 ani în spate, Black Fashion Week Paris reunește tineri creatori de modă din Europa, dar și din Africa. Grupul, inițiat de Adama Paris, organizează evenimente de modă la Dakar, Paris, Praga și vrea să se extindă și în alte capitale europene. Scopul Black Fashion Week este familiarizarea marilor orașe cu creația de modă a micilor designeri, din Africa și Europa, deopotrivă.

Foto: Facebook 

 

Distribuie articolul: